Autor:

Játrové řízky v jablečném těstíčku

Střední
Ingredience
Vepřová játra 400 g
Jablka
Větší
2 ks
Vejce 2 ks
Bílé víno 1/2 dl
Hladká mouka 60 g
Olej  
Citron 1/2 ks
Sůl  
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vnitřnosti

Játra očistíme, omyjeme a nakrájíme na řízky, opepříme. Vejce v misce rozšleháme, přidáme víno, hladkou mouku, sůl, vše důkladně rozšleháme vidličkou. Nakonec přidáme na hrubé nudličky nastrouhaná oloupaná jablka.

V těstíčku řízky obalíme a smažíme na rozpáleném oleji. Podáváme s bramborovou kaší.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
4
2 1 5 1
Ryba „na lešo‟ Poznejte poklady balkánské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Játrové řízky v jablečném těstíčku

Komentáře

  1. Alena Šebestová   29.01.2005 | 14:34 | reagovat |

    Řízečky se špatně obalovaly, těsto opadávalo, a když už se nějak usmažilo tak nám nechutnalo. Zbyvající játru jsem nakonec osmažila na sádle jen tak. Snad příště.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proko zhubla 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proko zhubla 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web