Játrové řízky v jablečném těstíčku

moje hodnocení:

2,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g vepřová játra
    • 2
      ks jablka Větší
    • 2
      ks vejce
    • 0,5
      dl bílé víno
    • 60
      g hladká mouka
    • olej
    • 0,5
      ks citron
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Játra očistíme, omyjeme a nakrájíme na řízky, opepříme. Vejce v misce rozšleháme, přidáme víno, hladkou mouku, sůl, vše důkladně rozšleháme vidličkou. Nakonec přidáme na hrubé nudličky nastrouhaná oloupaná jablka.
2
V těstíčku řízky obalíme a smažíme na rozpáleném oleji. Podáváme s bramborovou kaší.
Zařazení: Maso Vnitřnosti

Komentáře k receptu

  • Alena Šebestová
    Alena Šebestová |

    29. 1. 2005 14:34

    Řízečky se špatně obalovaly, těsto opadávalo, a když už se nějak usmažilo tak nám nechutnalo. Zbyvající játru jsem nakonec osmažila na sádle jen tak. Snad příště.