Jarní omeleta pro 2

Hodnocení:

Moje:

15 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vejce
    • 2
      lžíce smetana
    • 1
      ks rajče
    • 1
      ks cibule malá
    • tabasco pár kapek
    • sůl
    • pepř mletý
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Větší pánev nejlépe s nepřilnavým povrchem lehce pomažeme tukem. Vejce rozšleháme se smetanou a tabascem a vlijeme na horký tuk. Necháme usadit 20-30 vteřin a navršíme ztuhlá vejce z okrajů do středu.
2
Na jednu polovinu omelety poskládáme rajče a cibuli nakrájené na tenká kolečka. Plochou obracečkou nahrneme polovinu prázdné omelety přes část s rajčetem a cibulí. Necháme chvíli zapéci a obrátíme, aby se upekla i vrchni strana.
3
Pokud si nejsme jistí, že se nám to povede, rozkrojíme omeletu obracečkou v půli a pracujeme se dvěma kusy. Nakonec osolíme a opepříme a hned podáváme.
4
Čerstvé rajče a chřupavá cibule dají omeletě osvěžující chuť.
Zařazení: Chuťovky Z vajec

Komentáře k receptu

  • wishnery
    wishnery |

    28. 3. 2008 12:22

    divný postup to není - spíše naopak :o) určitě vyzkouším

  • Gahia
    Gahia |

    10. 7. 2007 11:01

    ja tomu take nerozumim, je to divny popis, ptz ta napln by se mela delat na dalsi panvi, jinak by se ta omeleta porad opikala z jedne strany. Zkusim to tak, ze ty rajcata s cibuli jakoby "zaleju" do toho testa a otocim to, snad to z toho vsechno nevypadne :D

  • Anonym
    Anonym |

    16. 3. 2007 20:57

    dost složitej postup : nahrneme polovinu prázdné omelety...necháme usadit 20-30 vteřin a navršíme ztuhlá vejce z okrajů do středu