Autor:

Jáhlové Amasaké

Střední
Ingredience
Jáhly 2 hrnek
Voda 5 hrnek
Naklíčená pšeníce
v suchém stavu
3 lžíce
Máslo
na polití
1 lžíce

Postup přípravy:

Jáhly 2x spaříme vařicí vodou (odstraní se hořkost) a 10 minut mírně vaříme, bez míchání. Necháme na vypnuté plotně 30 minut dojít pod utěrkou.

Mezitím umixujeme naklíčenou nebo přes noc namočenou pšenici s troškou vody na kaši. Jak jáhly zchladnou na 50-55 °C, důkladně vmícháme pšeničnou kaši a hrnec zabalíme do peřin. Nyní máme 5-6 hodin volno. Pak pouze kaši přeložíme na vyhřáté talíře, posypeme kousky másla a vychutnáme sladkou chuť s jemným máslovým podtónem. Pokud zbyde, kaši zchladíme nebo převaříme, aby další fermentací nezkysla. Nebo ji použijeme na pudink, koláč (zahustíme ovesnými vločkami) apod.

Amasaké je původem japonský recept, o prospěšných vlastnostech Amasaké vložím info do diskuze.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
5
1 1 5 1

Komentáře k receptu: Jáhlové Amasaké

Komentáře

  1. Vlasta   15.09.2016 | 20:23 | reagovat |

    Hned zítra vyzkouším tento recept. Mám dobré zkušenosti s fermentovanou rýží. Už se těším, že si všichni pochutnáme.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web