Autor:

Jáhlové Amasaké

Střední
Ingredience
Jáhly 2 hrnek
Voda 5 hrnek
Naklíčená pšeníce
v suchém stavu
3 lžíce
Máslo
na polití
1 lžíce

Postup přípravy:

Jáhly 2x spaříme vařicí vodou (odstraní se hořkost) a 10 minut mírně vaříme, bez míchání. Necháme na vypnuté plotně 30 minut dojít pod utěrkou.

Mezitím umixujeme naklíčenou nebo přes noc namočenou pšenici s troškou vody na kaši. Jak jáhly zchladnou na 50-55 °C, důkladně vmícháme pšeničnou kaši a hrnec zabalíme do peřin. Nyní máme 5-6 hodin volno. Pak pouze kaši přeložíme na vyhřáté talíře, posypeme kousky másla a vychutnáme sladkou chuť s jemným máslovým podtónem. Pokud zbyde, kaši zchladíme nebo převaříme, aby další fermentací nezkysla. Nebo ji použijeme na pudink, koláč (zahustíme ovesnými vločkami) apod.

Amasaké je původem japonský recept, o prospěšných vlastnostech Amasaké vložím info do diskuze.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
5
1 1 5 1

Komentáře k receptu: Jáhlové Amasaké

Komentáře

  1. Vlasta   15.09.2016 | 20:23 | reagovat |

    Hned zítra vyzkouším tento recept. Mám dobré zkušenosti s fermentovanou rýží. Už se těším, že si všichni pochutnáme.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Halina Pawlowská: Když člověk hubne, není s ním sranda! Halina Pawlowská: Když člověk hubne, není s ním sranda!
To je láska! Muže jeho psi neopustili ani po vážném úrazu To je láska! Muže jeho psi neopustili ani po vážném úrazu
Za bolestivou menstruaci může vážná nemoc, nebo dokonce i partner Za bolestivou menstruaci může vážná nemoc, nebo dokonce i partner
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web