Autor:

Jáhlová (pohanková) kaše nasladko

Snadné
Ingredience
Jáhly
Nebo pohanky.
1 hrnek
Voda
Pro pohanku 3 hrnky.
4 hrnek
Sůl 1 špetka
Sušené mléko
Může být i sójové.
2 lžíce
Na posypání, dochucení
Skořice  
Med  
Mák mletý  
Kakao  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Jáhly spaříme vařicí vodou. V nové vodě přivedeme k varu, mírně vaříme bez míchání 15 minut.

Necháme 30 minut dojít na vypnuté plotně pod utěrkou.

Po částečném zchladnutí důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem. Kaše přitom zhoustne, proto poměr s vodou 1:4. Nakonec pro zjemnění zamixujeme libovolné mléko v prášku.

Dál postupujeme jako s krupicovou kaší: posypeme, omastíme, sníme, přidáme si, sníme, litujeme že nebylo více :-)

Poznámka: pohankovou kaši nemixuji, je dobrá s medem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Brambory s kuřetem Večeře zn. co dům dal Články z

Komentáře k receptu: Jáhlová (pohanková) kaše nasladko

Komentáře

  1. Majka Přidalová   19.06.2007 | 9:37 | reagovat | závadný

    Kaše vařím také na vodě (i ovesnou), na sladké varianty používám Kokos milk, na slané ovesný či pohankový nápoj v prášku. je to mňamózní a navíc zdravé :-) a jelikož jsem lenora, tak též nemixuji.

  2. MartinV   19.03.2007 | 8:36 | reagovat | závadný

    Kaši můžeme vařit rovnou s mlékem nebo s mlékem ředěným vodou. Vařím ji na vodě protože mléko omezuji (je hlenotvorné), a nakonec pro děti kaši zjemnňuji např.ovesným nápojem v prášku. Stejně mohou postupovat i alergici na mléko.

  3. Pavla Brousilová   18.03.2007 | 18:42 | reagovat | závadný

    Je to opravdu výborné.Jen tam přidám ještě dýnové,slunečnicové semínka a hrozinky s neslazenýma burizonama super doporučuji.

  4. Hajná   17.03.2007 | 22:21 | reagovat | závadný

    To je supr recept:) hlavně protože je bez lepku:)

  5. fukjak   14.03.2007 | 12:43 | reagovat | závadný

    Sušené mléko u těchto pokrmů je vzhledem ke své ceně zbytečný luxus. Lépe je použít např. 12%smetanu.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web