Jablečný pudink se šlehačkou a domácí lanýžky

Hodnocení:

Moje:

20 minut
6
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      ml jablečná šťáva
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 2
      lžíce maizena
    • 2
      ks vejce
    • 4
      lžíce cukr
    • 100
      ml smetana ke šlehání (k podávání)
  • Na lanýžky
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • 250
      g čokoláda (tmavá)
    • 1
      lžíce brandy
    • kakao (na poprášení)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V tomto lahodném dezertu nádherně vynikne chuťový kontrast přirozené kyselosti
2
jablečné šťávy a ušlechtilé chuti čokoládových lanýžků z kvalitní hořké čokolády.
3
----
4
Přísady spolu prošlehejte v kastrůlku. Za stálého míchání uveďte pomalu do varu. Jakmile začne směs houstnout, sejměte z ohně a ještě 2 minuty promíchávejte. Rozlijte do studenou vodou vypláchnutých formiček, na povrch položte kolečko pečicího papíru a nechte aspoň 2 hodiny chladit. Podávejte s ušlehanou šlehačkou a lanýžky.
5
**Lanýžky**
6
Smetanu prohřejte ve vodní lázni, přidejte čokoládu a za stálého míchání ji nechte rozpustit. Mísu teď postavte do studené vody, zašlehejte brandy a šlehejte tak dlouho, až směs zchladne a zhoustne. Rozetřete na plech vyložený pečicím papírem do výšky asi 1 1/2 cm a nechte alespoň 2 hodiny chladit. Vykrájejte do žádaných tvarů a hojně poprašte kakaovým práškem.
Zařazení: Moučníky Dezerty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.