Jablečno-karamelové hrudky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 900
      g jablka sladkokyselá
    • 200
      g cukr přírodní
    • 2
      ks citron
    • 2
      hrnek nasekané ořechy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nahrubo nastrouhaná jablíčka smícháme s cukrem a šťávou z vymačkaných citronů a na suché pánvi zkaramelizujeme.
2
Smícháme s nasekanými vlašskými ořechy a lžičkou děláme na pečícím papíru na plechu malé kopečky, které dáme do trouby sušit.

Komentáře k receptu

  • Martina Matoušková
    Martina Matoušková |

    12. 12. 2009 17:59

    Dneska jsem upekla zkušební poloviční dávku a jsou moc dobré! Příští týden budu nejspíš péct znovu, protože celá rodina chodí neustále užírat. Jedinou nevýhodou je, že se musí poměrně dlouho péct (resp. sušit v troubě). Na druhou stranu ale je to dobrá varianta ke všem těm pracnám, rohlíčkům atd., protože hrudky jsou jemně nakyslé a šťavnaté, takže nehrozí, že se jimi přesladíte...