Kuře s jablečno-křenovou nádivkou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • sůl
    • máslo
    • 1
      ks cibule (nemusí být)
    • 2
      ks rohlík -starší
    • 1
      dl mléko -dle potřeby cca
    • 1
      ks rozšlehané vejce
    • 1
      ks jablka -velké(nebo dvě menší)
    • strouhaný křen -čerstvý (2-3lžíce)
    • 1
      hrst piniové oříšky nebo posekané mandle (nemusí být)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře si nasolíme den před plněním. Rolíky pokrájíme na malé kostičky a dáme zvlhčit do misky s mlékem a vejcem, zamícháme. Jablko hrubě postrouháme nebo pokrájíme na kostičky, měsíčky (jsou lepší), přidáme k rohlíkům. Pokud není slupka moc tuhá nemusíme jablko ani loupat. Přidáme křen dle chuti (jeho "síly"), oříšky nebo mandle, osolíme, řádně promícháme a kuře naplníme.
2
Otvor kuřete zašijeme nebo zpevníme kuchařskou jehlicí. Dáme do pekáčku s rozehřátým máslem a pokrájenou cibulí, pečeme v předehřáté troubě prvních 25 minut zakryté, pak odkryjeme a dopékáme s občasným podlitím a přelitím dozlatova. Je lepší použít kyselejší odrůdu jablka. Podáváme s bramborem, bramborovou kaší... .
3
Už ani nevím, kde jsem k receptu přišel,upravil jsem si ho dle našich chutí: do nádivky oříšky nepřidávám, ale přidávám do výpeku k cibuli na posledních cca 20 minut lžíci křenu a plátky z jednoho jablka, které jemně osolím. Máme to tak rádi ;-).
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Marie H.
    Marie H. |

    27. 10. 2011 12:59

    Kuřátko bylo vynikající, jablka doporučuji kyselejší, sama jsem se kyselosti bála a bylo to :-* .

  • Marková
    Marková |

    9. 9. 2011 15:29

    Dělala jsem ho nedávno a zítra bude zase. Je výborné, šťavnaté a pěkně voňavé. Piniové oříšky nedávám.

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    24. 1. 2011 13:06

    Jirko, jablečno křenová nádivka byla super, díky za výborný nedělní oběd, určitě jsem nedělala naposledy :-* :-* ;-)

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    13. 1. 2011 10:26

    Jirko, to vypadá moc dobře :-P ;-)