Autor:

Kuře s jablečno-křenovou nádivkou

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
celé kuře
1 ks
Sůl  
Máslo  
Cibule
(nemusí být)
1 ks
Rohlík
-starší
2 ks
Mléko
-dle potřeby cca
1 dl
Rozšlehané vejce 1 ks
Jablka
-velké(nebo dvě menší)
1 ks
Strouhaný křen
-čerstvý (2-3lžíce)
 
Piniové oříšky
nebo posekané mandle (nemusí být)
1 hrst
Kuře s jablečno-křenovou nádivkou

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Kuře si nasolíme den před plněním. Rolíky pokrájíme na malé kostičky a dáme zvlhčit do misky s mlékem a vejcem, zamícháme. Jablko hrubě postrouháme nebo pokrájíme na kostičky, měsíčky (jsou lepší), přidáme k rohlíkům. Pokud není slupka moc tuhá nemusíme jablko ani loupat. Přidáme křen dle chuti (jeho „síly“), oříšky nebo mandle, osolíme, řádně promícháme a kuře naplníme.

Otvor kuřete zašijeme nebo zpevníme kuchařskou jehlicí. Dáme do pekáčku s rozehřátým máslem a pokrájenou cibulí, pečeme v předehřáté troubě prvních 25 minut zakryté, pak odkryjeme a dopékáme s občasným podlitím a přelitím dozlatova. Je lepší použít kyselejší odrůdu jablka. Podáváme s bramborem, bramborovou kaší... .

Už ani nevím, kde jsem k receptu přišel,upravil jsem si ho dle našich chutí: do nádivky oříšky nepřidávám, ale přidávám do výpeku k cibuli na posledních cca 20 minut lžíci křenu a plátky z jednoho jablka, které jemně osolím. Máme to tak rádi ;-).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 5x)
Tagliatelle s liškami Tagliatelle 4x jinak Články z

Komentáře k receptu: Kuře s jablečno-křenovou nádivkou

Komentáře

  1. Marie H.   27.10.2011 | 12:59 | reagovat | závadný

    Kuřátko bylo vynikající, jablka doporučuji kyselejší, sama jsem se kyselosti bála a bylo to :-* .

  2. Marková   09.09.2011 | 15:29 | reagovat | závadný

    Dělala jsem ho nedávno a zítra bude zase. Je výborné, šťavnaté a pěkně voňavé. Piniové oříšky nedávám.

  3. Jarka O.   24.01.2011 | 13:06 | reagovat | závadný

    Jirko, jablečno křenová nádivka byla super, díky za výborný nedělní oběd, určitě jsem nedělala naposledy :-* :-* ;-)

  4. Jarka O.   13.01.2011 | 10:26 | reagovat | závadný

    Jirko, to vypadá moc dobře :-P ;-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web