Autor:

Italské špagety na česneku

Střední
Ingredience
Špagety 400 g
Sůl  
Olivový olej  
Česnek 6 stroužek
Feferonka 1 ks
Petrželka  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z těstovin

Špagety uvaříme v dostatečném množství mírně osolené vody, přidáme trochu oleje, aby se neslepovaly. Na oleji osmahneme utřený česnek a nasekanou feferonku (pouze chvíli, aby česnek neztmavl). Podle chuti přisolíme a rozdělíme na porce špaget. Nakonec posypeme sekanou petrželkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1-
4.75 4 5 1
Lilky plněné jehněčím masem a zeleninou Řecká božská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Italské špagety na česneku

Komentáře

  1. Mirka P.   05.02.2009 | 21:14 | reagovat |

    Moc jsme si pochutnali, bylo to výborné!

  2. Jitka Bublová   10.09.2008 | 13:12 | reagovat |

    Pro Ondru: zkuste vyzkoušet "Smetanové těstoviny s nivou a brokolicí" z tohoto webu, nebo jen uvařit klasicky těstoviny, v hrnečku smíchat trochu oleje (nejlepší olivovoý, ale není nutné), utřený česnek, trošku oregana (lze použít místo oregana i obyčejnou majoránku), smíchat s uvařenými těstovinami a navrch posypat nastrouhanou nivou, na talíři už si promíchá každý sám. Určitě to není originální italský recept, ale je to rychlé a opravdu dobré.

  3. ondra p   09.09.2008 | 7:34 | reagovat |

    Nema tu prosim nekdo par receptu na na italske tesvoniny. I talove maji nekolik set zpusobu jak pripravit testoviny a tady je toho opravdu jen par a kdyz uz neco najdu tak je v tom kecup....

  4. Vera Sacripanti   19.08.2008 | 16:31 | reagovat |

    Ja tam oleje davam od oka,1/4 litru je opravdu moc.Jinak k pizze,ja ji doma nedelam vubec.Ta nejlepsi je z pizzerie pecena v peci rozhavene drevem.A ty preplacanejsi jsem si nikdy nedala.Miluju zeleninovou.Pane Oldrichu,mela jsem ve chvili kdy jsem psala komentar na mysli Spaghetti alla carbonara - asi jsem bylo v tu chvili nejak mimo...

  5. Oldřich Gargulák   19.08.2008 | 12:58 | reagovat |

    Asi se jedná o překlep. Já bych použil i česneku méně, nakrájeného na plátky a na oleji osmaženého méně než dozlatova, z oleje odstranit (i když já mám tyto "čipsy" rád). Olej má jemně vonět, klidně po tomto jídle můžete jít do tanečních... Obecně Italové mají k těstovinám menší spotřebu omáček. Snad proto, že obvykle je to jídlo před hlavním chodem, kdežto v našich zeměpisných šířkách je to zhusta jídlo hlavní. Proti gustu... No a pizza "po našom"? Čím přeplácanější, tím lepší...(teď to nejspíš schytám!)

1 2 3 4 ... 6 7 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Horoskop na další týden: Krysy čeká pokušení, Tygry nečekané peníze Horoskop na další týden: Krysy čeká pokušení, Tygry nečekané peníze
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web