Autor:

Italské špagety na česneku

Střední
Ingredience
Špagety 400 g
Sůl  
Olivový olej  
Česnek 6 stroužek
Feferonka 1 ks
Petrželka  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z těstovin

Špagety uvaříme v dostatečném množství mírně osolené vody, přidáme trochu oleje, aby se neslepovaly. Na oleji osmahneme utřený česnek a nasekanou feferonku (pouze chvíli, aby česnek neztmavl). Podle chuti přisolíme a rozdělíme na porce špaget. Nakonec posypeme sekanou petrželkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1-
4.75 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 4x)
Králičí rillettes s ředkvičkami a okurkou Svěží chutě v kuchyni Články z

Komentáře k receptu: Italské špagety na česneku

Komentáře

  1. Mirka P.   05.02.2009 | 21:14 | reagovat | závadný

    Moc jsme si pochutnali, bylo to výborné!

  2. Jitka Bublová   10.09.2008 | 13:12 | reagovat | závadný

    Pro Ondru: zkuste vyzkoušet "Smetanové těstoviny s nivou a brokolicí" z tohoto webu, nebo jen uvařit klasicky těstoviny, v hrnečku smíchat trochu oleje (nejlepší olivovoý, ale není nutné), utřený česnek, trošku oregana (lze použít místo oregana i obyčejnou majoránku), smíchat s uvařenými těstovinami a navrch posypat nastrouhanou nivou, na talíři už si promíchá každý sám. Určitě to není originální italský recept, ale je to rychlé a opravdu dobré.

  3. ondra p   09.09.2008 | 7:34 | reagovat | závadný

    Nema tu prosim nekdo par receptu na na italske tesvoniny. I talove maji nekolik set zpusobu jak pripravit testoviny a tady je toho opravdu jen par a kdyz uz neco najdu tak je v tom kecup....

  4. Vera Sacripanti   19.08.2008 | 16:31 | reagovat | závadný

    Ja tam oleje davam od oka,1/4 litru je opravdu moc.Jinak k pizze,ja ji doma nedelam vubec.Ta nejlepsi je z pizzerie pecena v peci rozhavene drevem.A ty preplacanejsi jsem si nikdy nedala.Miluju zeleninovou.Pane Oldrichu,mela jsem ve chvili kdy jsem psala komentar na mysli Spaghetti alla carbonara - asi jsem bylo v tu chvili nejak mimo...

  5. Oldřich Gargulák   19.08.2008 | 12:58 | reagovat | závadný

    Asi se jedná o překlep. Já bych použil i česneku méně, nakrájeného na plátky a na oleji osmaženého méně než dozlatova, z oleje odstranit (i když já mám tyto "čipsy" rád). Olej má jemně vonět, klidně po tomto jídle můžete jít do tanečních... Obecně Italové mají k těstovinám menší spotřebu omáček. Snad proto, že obvykle je to jídlo před hlavním chodem, kdežto v našich zeměpisných šířkách je to zhusta jídlo hlavní. Proti gustu... No a pizza "po našom"? Čím přeplácanější, tím lepší...(teď to nejspíš schytám!)

1 2 3 4 ... 6 7 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web