Autor:

Indonéské kuře Rendang

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 2
Ingredience
Kuřecí maso
prsa
400 g
Rýže Basmati 160 g
Kešu oříšky
solené
3 lžíce
Brokolice
menší
1 ks
Čerstvé žampiony 200 g
Olej  
koření
Kurkuma 2 lžička
Sambal
nebo jiné chili koření
1 lžička
Maizena 1 lžíce
Česnek 2 stroužek
Cibule
velmi nadrobno nasekaná, případně rozmixovaná
1 ks
Zázvor - mletý 1 lžička
Rajský protlak 3 lžička
Cukr
krystal nebo třtinový
2 lžička
Koriandr - mletý 1 lžička
Mletý kmín 1 lžička
Studená voda 1 lžíce
Sůl 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Nejdříve si smícháme v misce všechny suroviny na směs koření. Směs si můžeme připravit i předem a nechat uležet v lednici. Brokolici si rozdělíme na růžičky. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Žampiony očistíme a rozpůlíme. Kešu oříšky si nahrubo nasekáme.

Rýži propláchneme, zalijeme 250 ml horké vody, přikryjeme pokličkou a dáme dusit do předehřáté trouby na 20 minut. Do hotové rýže vmícháme kešu oříšky, které nám rýži zároveň i osolí.

V hluboké pánvi si rozpálíme olej a restujeme v něm kuřecí nudličky asi 5 minut. Pak přidáme žampiony a společně restujeme dalších zhruba 5 minut, dokud „nepovolí“ a neuberou na objemu. Pak vmícháme směs koření, krátce orestujeme a zalijeme 150 ml vody. Vaříme dalších 5-10 minut, občas promícháme. Máme-li málo omáčky, přidáme trochu vody.

Brokolici si připravíme v páře nebo krátce povaříme v osolené vodě (max. 5 minut).
Na talíře nandáme kuřecí kousky v omáčce, oříškovou rýži a růžičky brokolice. Podáváme s vhodným bílým vínem. Jedná se o původní recept z Indonésie, který hraje výraznou orientální chutí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Tradiční tlačenka Tradiční tlačenka krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Indonéské kuře Rendang

Komentáře

  1. kouťák   14.06.2011 | 12:44 | reagovat |

    hodně upravený po evropsku, co tam dělá rajskej protlak, brokolice a žampiony nevim. Chybí ti tam citronová tráva a vůbec celej ten postup je špatně. Hlavním principem rendangu je přece vyvaření vody z kokosového mléka za stálého míchání. Kde je tady napsáno kokosové mléko !

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web