Autor:

Indonéské kuře Rendang

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 2
Ingredience
Kuřecí maso
prsa
400 g
Rýže Basmati 160 g
Kešu oříšky
solené
3 lžíce
Brokolice
menší
1 ks
Čerstvé žampiony 200 g
Olej  
koření
Kurkuma 2 lžička
Sambal
nebo jiné chili koření
1 lžička
Maizena 1 lžíce
Česnek 2 stroužek
Cibule
velmi nadrobno nasekaná, případně rozmixovaná
1 ks
Zázvor - mletý 1 lžička
Rajský protlak 3 lžička
Cukr
krystal nebo třtinový
2 lžička
Koriandr - mletý 1 lžička
Mletý kmín 1 lžička
Studená voda 1 lžíce
Sůl 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Nejdříve si smícháme v misce všechny suroviny na směs koření. Směs si můžeme připravit i předem a nechat uležet v lednici. Brokolici si rozdělíme na růžičky. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Žampiony očistíme a rozpůlíme. Kešu oříšky si nahrubo nasekáme.

Rýži propláchneme, zalijeme 250 ml horké vody, přikryjeme pokličkou a dáme dusit do předehřáté trouby na 20 minut. Do hotové rýže vmícháme kešu oříšky, které nám rýži zároveň i osolí.

V hluboké pánvi si rozpálíme olej a restujeme v něm kuřecí nudličky asi 5 minut. Pak přidáme žampiony a společně restujeme dalších zhruba 5 minut, dokud „nepovolí“ a neuberou na objemu. Pak vmícháme směs koření, krátce orestujeme a zalijeme 150 ml vody. Vaříme dalších 5-10 minut, občas promícháme. Máme-li málo omáčky, přidáme trochu vody.

Brokolici si připravíme v páře nebo krátce povaříme v osolené vodě (max. 5 minut).
Na talíře nandáme kuřecí kousky v omáčce, oříškovou rýži a růžičky brokolice. Podáváme s vhodným bílým vínem. Jedná se o původní recept z Indonésie, který hraje výraznou orientální chutí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Grilovací párty 9 tipů pro vaši grilovací párty Články z

Komentáře k receptu: Indonéské kuře Rendang

Komentáře

  1. kouťák   14.06.2011 | 12:44 | reagovat | závadný

    hodně upravený po evropsku, co tam dělá rajskej protlak, brokolice a žampiony nevim. Chybí ti tam citronová tráva a vůbec celej ten postup je špatně. Hlavním principem rendangu je přece vyvaření vody z kokosového mléka za stálého míchání. Kde je tady napsáno kokosové mléko !

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web