Husa se švestkovou omáčkou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      kg husí maso
    • sůl
    • kmín
    • 0,3
      l červené víno
    • 600
      g sušené švestky
    • 3,4
      l voda
    • 10
      ks jalovec kuliček
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omytou kachnu osolíme (i ze vnitř), okmínujeme. Pře 200 st. pečeme 3 hodiny, na začátku trochu podlijeme vodou, během vaření občas propíchneme.
2
Mezitím švestky v misce podlijeme 3/4 l horké vody, přidáme jalovec a hodinu máčíme. Těsně před dopečením husy odebereme šálek sádla, dáme na pánev, přidáme scezené švestky a 3 min mícháme. Poté přilejeme víno, osolíme, opepříme, popř. osladíme a a dusíme ještě 5 min.
3
Podáváme s knedlíkem.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.