Autor:

Sýr se švestkovou marmeládou

20 minut PT0H20M
Snadné
Porce: 8
Ingredience
Švestky
rozpůlené a vypeckované
1 kg
Citronová šťáva 1 lžíce
Ovocný ocet 1/2 šálek
Moučkový cukr 270 g
Gorgonzola
nebo jiný kvalitní sýr s modrou plísní
150 g
Sýr se švestkovou marmeládou

Postup přípravy:

V silnostěnné pánvi přiveďte k varu švestky, citronovou šťávu a ocet. Ztlumte plamen a nechte pomalu vařit 15 minut. Švestky vyjměte a opatrně oloupejte, vytvořený sirup dejte stranou. Slupky nechte vychladnout na prkénku. Dužninu a část slupek (některé můžete nechat jako ozdobu na sýr) rozmixujte dohladka a společně se sirupem dejte zpět do hrnce. Přidejte cukr a za častého míchání pomalu vařte. Jakmile začne směs houstnout, nalijte ji do olejem vymazaných misek a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Překryjte fólií a nechte v lednici úplně ztuhnout. Tuhou marmeládu podávejte s gorgonzolou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Zásoba vitaminů na zimu? Sušte, mrazte, vakuujte! Články z

Komentáře k receptu: Sýr se švestkovou marmeládou

Komentáře

  1. Sir Arthur Conan Doyle   09.09.2013 | 20:51 | reagovat |

    Siry nejím. Sýry ano. :-P

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Opice nadchnou výprodeje, Psy čekají problémy v rodině Horoskop na další týden: Opice nadchnou výprodeje, Psy čekají problémy v rodině
7 nejdivnějších věcí, které zažily zdravotní sestřičky při službě 7 nejdivnějších věcí, které zažily zdravotní sestřičky při službě
Vytisková, Štíbrová a Prachařová v jiném stavu: Kdo další se letos taky dočká? Vytisková, Štíbrová a Prachařová v jiném stavu: Kdo další se letos taky dočká?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web