Autor:

Sýr se švestkovou marmeládou

20 minut PT0H20M
Snadné
Porce: 8
Ingredience
Švestky
rozpůlené a vypeckované
1 kg
Citronová šťáva 1 lžíce
Ovocný ocet 1/2 šálek
Moučkový cukr 270 g
Gorgonzola
nebo jiný kvalitní sýr s modrou plísní
150 g
Sýr se švestkovou marmeládou

Postup přípravy:

V silnostěnné pánvi přiveďte k varu švestky, citronovou šťávu a ocet. Ztlumte plamen a nechte pomalu vařit 15 minut. Švestky vyjměte a opatrně oloupejte, vytvořený sirup dejte stranou. Slupky nechte vychladnout na prkénku. Dužninu a část slupek (některé můžete nechat jako ozdobu na sýr) rozmixujte dohladka a společně se sirupem dejte zpět do hrnce. Přidejte cukr a za častého míchání pomalu vařte. Jakmile začne směs houstnout, nalijte ji do olejem vymazaných misek a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Překryjte fólií a nechte v lednici úplně ztuhnout. Tuhou marmeládu podávejte s gorgonzolou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Pomazánky Recepty na 5 rychlých pomazánek Články z

Komentáře k receptu: Sýr se švestkovou marmeládou

Komentáře

  1. Sir Arthur Conan Doyle   09.09.2013 | 20:51 | reagovat |

    Siry nejím. Sýry ano. :-P

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web