Sýr se švestkovou marmeládou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
20 minut
8
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg švestky rozpůlené a vypeckované
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 0,5
      šálek ovocný ocet
    • 270
      g moučkový cukr
    • 150
      g gorgonzola nebo jiný kvalitní sýr s modrou plísní

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V silnostěnné pánvi přiveďte k varu švestky, citronovou šťávu a ocet. Ztlumte plamen a nechte pomalu vařit 15 minut. Švestky vyjměte a opatrně oloupejte, vytvořený sirup dejte stranou. Slupky nechte vychladnout na prkénku. Dužninu a část slupek (některé můžete nechat jako ozdobu na sýr) rozmixujte dohladka a společně se sirupem dejte zpět do hrnce. Přidejte cukr a za častého míchání pomalu vařte. Jakmile začne směs houstnout, nalijte ji do olejem vymazaných misek a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Překryjte fólií a nechte v lednici úplně ztuhnout. Tuhou marmeládu podávejte s gorgonzolou.

Komentáře k receptu

  • Sir Arthur Conan Doyle
    Sir Arthur Conan Doyle |

    9. 9. 2013 20:51

    Siry nejím. Sýry ano. :-P