Houskový knedlík pro nejisté kuchařky

Hodnocení:

Moje:

15 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks žervé
    • 2
      ks bílé pečivo rohlíky na kostičky
    • 1
      ks vejce
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ze všech surovin (bez mouky!) uplácat jeden knedlík a mírným varem vařit přesně 10 minut. Nemůže se nepovést a je jedlý.
Zařazení: Přílohy Knedlíky

Komentáře k receptu

  • Tuci
    Tuci |

    4. 4. 2008 16:55

    Nebo v US?

  • Smif Troch
    Smif Troch |

    8. 2. 2008 05:28

    hmmm, a nejaka rada co tam mam dat na Zelandu :,-( dik Smif

  • pavla
    pavla |

    26. 11. 2007 21:37

    co mam pridat misto zerve v italii...ja se v tech jejich tvarozich vubec nevyznam.

  • Iva Bednarova
    Iva Bednarova |

    28. 3. 2007 12:06

    takjsem dodelala knedlik,a tady jsou me poznatky:Delala jsem to z Philadelfie v pomeru ji 1:1 s houskou.Asi to melo byt opravdu jen dva rohliky na 100g syra,protoze me housky se docela nasakly a chut byla trochy jako u zemlovky,ale kousky ktere nebyly nasakle byly chutove docela dobre.Na rezu vypada knedlik krasne.Takze asi to zkusim znovu s mensim mnoztvim syra,a uvidime.

  • Hospodyňka
    Hospodyňka |

    20. 12. 2006 10:04

    Ahoj Lucie Madecká: zkus Philadelfii cheese, to je takové vláčné žervé... To české váží myslím 100g, určitě ne více.

  • lucie madecka
    lucie madecka |

    19. 12. 2006 18:52

    co mam dat ja misto toho zerve v americe

  • mishabv
    mishabv |

    25. 4. 2006 14:46

    kolika gramove je to baleni zerve?

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    25. 4. 2006 06:45

    Žervé je čerstvý tvarohový syr, skúste si v obchode pýtať, možno majú nejaký druh.

  • andrea patschova
    andrea patschova |

    24. 4. 2006 18:04

    A co mam pridat misto zerve ve Skotsku?

  • Cermakova
    Cermakova |

    8. 1. 2006 23:23

    vynikajici delame je casto je to velmi rychle

  • wlastislawa
    wlastislawa |

    4. 1. 2006 13:19

    Tak jsem dala místo kostičky žervé z malého kelímku, nic jiného neměli. Mile mně ty knedlíky překvapily, na řezu vypadají docela atraktivně a jsou hned hotové. Dělala jsem je k masu se zelím, bylo to vynikající. Vyšly mi z toho 2 porce - ale nejsme moc velcí jedlíci - někdo by to možná snědl sám. Dávám jedničku.

  • Pavlína
    Pavlína |

    3. 1. 2006 18:01

    Vyšlo mně to na jednu větší nebo dvě skromné porcičky.

  • wlastislawa
    wlastislawa |

    3. 1. 2006 12:04

    Opravdu se dává na 2 rohlíky jen ta malá kostička žervé? A kolik porcí z toho asi vyjde?

  • Jana Wernischova
    Jana Wernischova |

    7. 9. 2005 17:08

    Ano, žervé je něco jako tvaroh, ale jemnější chuti a je v něm méně vody. Asi jako neslaná Lučina. Prodává se v malých obdélníčkách zabalených ve "staniolu", myslím že má fialové nápisy.

  • Petr Kazik
    Petr Kazik |

    7. 9. 2005 16:47

    chci se zeptat co je to presne to zerve , neco jako tvaroh??