Houbové rizoto II.

Snadné
Ingredience
Rýže
sáček
1 balíček
Houby
čerstvé nebo mražené
 
Cibule
menší
1 ks
Olej  
Sterilovaný hrášek
malá
1 plechovka
Sýr
Eidam - na posypání
 
Kečup - jemný  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z rýže

Na pánvi WOK dáme olej a cibulku a necháme zpěnit, přidáme houby (množství dle chuti) a necháme dusit do měkka, pak přidáme plechovičku hrášku i s nálevem a znovu vydusíme. Rýži uvaříme dle návodu a zamícháme do rozdušené směsi. Na talíři si každý posype strouhaným sýrem a pokape kečupem. Během půlhodinky dobrý oběd nebo večeře.

Zmrazování hub: očištěné houby nakrájíme a propláchneme na sítu, necháme vykapat a plníme do mikrotenových sáčků, spíš méně, na stole pěkně vyrovnáme do placata, vyfoukneme vzduch a zagumičkujeme. Po zmrazení poťukáme paličkou na maso, houby se rozpadnou a můžeme si vysypat množství, jaké chceme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3+
3.5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3+ (hodnoceno 2x)
Grilované krevety s česnekem Krevety, kalamáry, chobotnice a jiné mořské plody Články z

Komentáře k receptu: Houbové rizoto II.

Komentáře

  1. Anežka Havlová   27.07.2012 | 0:32 | reagovat | závadný

    Proboha, proč ten kečup??? Takhle to prznit.

  2. Ladia   08.04.2011 | 9:01 | reagovat | závadný

    Není příloha

    1. Tereza T   08.04.2011 | 14:42 | reagovat | závadný

      Opraveno, díky.

  3. Mirda186   27.11.2010 | 14:52 | reagovat | závadný

    Tak tady je to špatně uplně všechno. Risotto je hlavně z rýže a ta rýže může být jen pro risotto určená teda Arborio Carnaroli a jim podobné. Když napíšeš že pytlík rýže jeto tak málo specifické že to může znamenat basmati rýži, jasmínovou rýži, parbolite rýži, indianskou, sushi atd. Předpokládám že dotyčná zná jen tu včechách nejpoužívanějši parbolite, ale ta s risottem nemá nic společného. Také ostatní ingredience jsou do základu risotta nutné a ty specifikovat jeto olej olivový, víno bílé, vývar zeleninový nebo drůbeží, sýr parmasán nebo pecorino, šalotka nebo cibule. Tak to jsou základy pro univerzální risotto. Poté do něho můžete dál zarestovávat ostatní ingredience. Ale i ty musejí mít logiku italské kuchyně tedy ital nikdy nedá sterilovaný hrášek do risotta stejně tak po kečupu by se poblil. Můžu to tu dál (hanit) ale kdo nechce nepochopí. Proto doporučuji třeba youtube kde najdete stovky videi nad originálem. :'(

    1. caravell   22.11.2011 | 13:42 | reagovat | závadný

      koukám mirdo, že si tady hraješ na velkého chytráka...píše se o voze, mluvíš o koze. Nemůžeš srovnávat italské rizoto s našim českym rizotem. zajímalo by mě, když jsi chodil na základku do jídelny a měli jste rizoto, jestli bylo opravdu z rýže arborio :-D

      1. Vlasta Novák   22.11.2011 | 13:55 | reagovat | závadný

        A to je přesně jeden z problémů současné české kuchyně - školní jídelna, která nechává "zážitky" na celý život. Mirda má samozřejmě pravdu, rizoto se má připravovat z rýže na rizoto. To většina Čechů vůbec netuší. A je jedno, jestli je to rizoto italské nebo české. Pak vzniká typický "český" patvar...ale co čekat, když se to právě takto učí děti od malička...

        1. pippiva   22.11.2011 | 14:38 | reagovat | závadný

          Ale take nesmite zapomenout, ze ceska hospodyne mela drive k dispozici jeden jediny druh ryze... O ryzi arborio & CO si kdysi mohli nechat zdat a to se se spolecnosti jeste veze, takze to chce trpelivost. A kdo si chce najit "svuj" recept, urcite si jej najde. Bez zbytecneho haneni a rozcilovani se. 8-) ;-)

          1. Vlasta Novák   22.11.2011 | 14:48 | reagovat | závadný

            Já vím, ale myslím, že už tak 10, 15 let by se to se společností vozit nemuselo ;-) Tohle je v lidech zakořeněno...lepší se to, ale velmi pomalu. Hanění a rozčilování to u mě není, spíš mě vždycky překvapí, že někdo se snaží šířit osvětu a druhej ho za to sprdne stylem: "Tady jsme v Čechách, takže si to budeme dělat po svým..."

    2. Radical   09.07.2012 | 13:34 | reagovat | závadný

      milý Mirdo... nejprve bych rád řekl, že tady nejde o nic jiného, než o recept na jednoduchou rýži s houbami, takže tvůj comment z tebe dělá celkem solidního idiota, ale budiž..... Když tedy znáš tak dobře rozdíl mezi rizotem českým a risottem italským, tak bys nám (evidentním debilům) taky mohl říct něco o velmi speciálním druhu rýže, o kterém pravděpodobně víš jen ty a to je ten tvůj typ PARBOLITE :-))))))))) takže než začneš někomu doporučovat recepty na youtube, tak já bych ti doporučil návštěvu nejbližšího obchodu, kde by sis po písmenkách mohl opsat správný název rýže (vlastně nejde o název, ale o způsob úpravy) :-)))) alespoň pak nebudeš vypadat jako úplný trotl :-)))

  4. varecka varecka   14.12.2008 | 21:53 | reagovat | závadný

    Tohle dělám často.Je to dobré a fakt název neřeším.I když souhlasím se Simčou v tom, že to dělám dohromady - tedy rýži a houby..

  5. Zora Manasová   14.12.2008 | 16:10 | reagovat | závadný

    Šárko, čo jeden považuje za blbosť, môže byť pre druhého veľmi dôležité, tak by som to tak neodsudzovala. Či sa to niekomu páči, alebo nie, fakt je, že ryža dusená zvlášť a ostatné suroviny zvlášť nie je rizoto. Rizoto sa líši od ryže s niečim práve tým, že sa ryža a ostatné suroviny varia spolu. Taliani by toto uričte nenazvali rizoto, aj keď to je dobré, jednoducho je to ryža s hubami a zeleninou. Pekné sviatky.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web