Autor:

Houbové rizoto III.

Střední
Ingredience
Rýže
Parboiled
 
Houbová směs  
Cibule 1 g
Máslo
1-2
2 lžíce
Parmazán  
Sůl  
Houbové koření  
Smetana
1/4 l
 
Koření
např. směs od Vitany, zvýrazní, co konzervace sebere, čerstvé jsou prostě čerstvé
 
Houbové rizoto III.

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z rýže

V hlubší pánvi či kastrolu rozehřejte máslo, na něm opracujte cibulku, nechte zesklovatět, zasypte přiměřenou dávkou rýže (1-2 sáčky, dle počtu konzumentů), podlijte 1 dcl vody, osolte, duste.
Rýži během dušení dále, ale v menším množství podlévejte vodou, míchejte. Nepřipečte! Duste.
Podle zvoleného typu rýže zhruba v polovině doby její úpravy (dle návodu na balení) naliju 1/2 smetany, přidám zmraženou ochucenou směs hub, opatrně promíchám, v případě nutnosti ještě podlévám vodou, ale houby nějakou stále obsahují, stáhnu výkon sporáku na minimum.
Než je rýže úplně měkká, přiliju zbytek smetany, dokořením houbovým kořením, můžete vmíchat část parmazánu, dosolte dle Vaší chuti.
Rýže se nesmí změnit v kaši, s parboiled se vám to snad nestane, ale měla by být krásně lesklá, dát se nabrat na lžičku či vidličku a držet. Servírujte na talíř v úhledné celistvé hromádce, uprostřed s důlkem, dle libosti posypte sýrem, střed ozdobte petrželkou kudrnkou, pokrájeným rajčetem... čím rádi.
Do rizota využívám zásoby z letně-podzimních megasběrů a nejlépe mražené v cca 300 g množství (zmrazuji tzv. základ na smaženici: na tuku, cibuli, podušené houby, okořeněné drceným kmínem, solí, pepřem, (bílým v případě pravých hřibů)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1
Bochníček plněný uzeným masem (k pivu) Domácí pečení pro každou příležitost Články z

Komentáře k receptu: Houbové rizoto III.

Komentáře

  1. Krtecek11   26.04.2016 | 17:41 | reagovat |

    very very good :D

  2. Krtecek11   26.04.2016 | 17:41 | reagovat |

    very very good :D

  3. Krtecek11   26.04.2016 | 17:41 | reagovat |

    very very good :D

  4. Krtecek11   26.04.2016 | 17:41 | reagovat |

    very very good :D

  5. rop   07.08.2012 | 13:58 | reagovat |

    Jen tu rýži bych vyměnil. Klasické arborio je prostě na rizoto nejlepší. V opačníém případě je lepší houby pořádně orestovat, rýži uvařit zvlášť a pak to smíchat.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Plné, nebo úzké: Co o vaší povaze vypovídá tvar rtů? Plné, nebo úzké: Co o vaší povaze vypovídá tvar rtů?
Vědci varují ženy před nošením podprsenek. Vážně jsou nebezpečné? Vědci varují ženy před nošením podprsenek. Vážně jsou nebezpečné?
5 zásadních pravidel sexu s kamarádem! Hlavně u něj nepřespávejte! 5 zásadních pravidel sexu s kamarádem! Hlavně u něj nepřespávejte!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web