Hildin vynikající makovec

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g máslo
    • 150
      g cukr
    • 5
      ks vejce
    • 200
      g mák mletý
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo, cukr a 5 žloutků utřeme, přidáme mletý mák, trošku citronové šťávy a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
2
Nalijeme do vymaštěné a struhankou vysypané dortové formy a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi hodinu.
3
Zda je hotový, vyzkoušíme špejlí.
Zařazení: Moučníky Koláče
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • monik15
    monik15 |

    10. 5. 2013 11:28

    Tak jsem makovec upekla. Sice jsem tam omylem dala celý mák, ale i když to trochu křoupe tak je to dobrota :-)

  • Simona
    Simona |

    5. 2. 2012 13:23

    Právě nám zmizel poslední kousek. Je výborný. Radu s máslem si beru jako zkušenost na příští pečení této lhůdky. Děkuji za výborný recept.

  • miquel
    miquel |

    27. 1. 2011 18:38

    vyzkoušeno je dobrý, opravdu hodně makový :-))

  • Majka Rončáková
    Majka Rončáková |

    28. 9. 2010 11:09

    Makovec nemá chybu, je opravdu vynikající a dlouho vydrží čerstvý.Dokonce je bezlepkový.Dávám 1*

  • Lada Pešinová
    Lada Pešinová |

    10. 9. 2010 09:29

    Naprosto úchvatný makovec, děkuji.

  • Barbora Polakova
    Barbora Polakova |

    16. 2. 2007 23:12

    Dnes som ho piekla je vazne vynikajuci.Davam za 1!

  • Marie Němcová
    Marie Němcová |

    5. 6. 2006 15:15

    Mouka se tam opravdu nedává!! Ještě doporučení mojí maminky-Másla můžete dát klidně o něco míň cca 10-12 dkg.Mák je sám o sobě mastný,tak,aby makovec neklesl.Můžete přidat i trošku prášku do pečiva.Makovec je šťavnatý.Musí se péct v dortové formě,jinak by byl moc nízký.

  • Věra
    Věra |

    5. 6. 2006 15:05

    Hilda to pekla bez mouky ???

  • vendy
    vendy |

    5. 6. 2006 12:17

    a co mouka? Takle mi to přijde divné, prosím upřesnit.