Autor:

Francouzské bagety

Střední
Ingredience
Voda 550 ml
Ocet 1 lžíce
Sůl 1,5 lžička
Cukr 1 lžička
Hladká mouka 700 g
Celozrnná pšeničná mouka 100 g
Sušené droždí
pšeničné
50 g
Droždí
sušené
8 g

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Domácí pekárna

Suroviny vložíme do pekárny chleba v uvedeném pořadí tak, aby se droždí nedotýkalo tekuté části. Zapneme program PŘÍPRAVA TĚSTA.

Po ukončení programu vytvoříme z těsta dlouhé bagety, klademe je na vymazaný plech vedle sebe a boky baget potřeme rozpuštěným máslem, aby se daly po upečení od sebe oddělit. Na plechu necháme bagety kynout ještě asi půl hodiny, poté na jejich povrchu utvoříme šikmé zářezy. Vložíme je do středně vyhřáté trouby a upečeme. Hotové jsou, až zezlátnou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
4+
2.33 3 5 1
Reklama
Mazanec Svátky jara den po dni. Ty nej velikonoční recepty - díl II. Články z

Komentáře k receptu: Francouzské bagety

Komentáře

  1. Kateřina Gruberová   11.10.2009 | 14:59 | reagovat |

    Pšeničné sušené kvasnice se dají najít také pod názvem lahůdkové droždí:http://www.dia-potraviny.cz/lahudkove-drozdi.html

  2. Jana Řezníčková   01.04.2009 | 8:28 | reagovat |

    Nezlobte se, ale to snad není ani možný tohle, co je přede mnou, dávat jako komenátř ... leda, že by to byl apríl.

  3. Kateřina Gruberová   04.10.2008 | 12:29 | reagovat |

    Zadejte do google "Lahůdkové droždí Country Life" a vyjede vám dostatečné množství odkazů. Toto droždí nakupuju v Tescu, Globuse, ve zdravých výživách. Do baget se přidává z důvodu oné "bagetové chuti", které je pro ně tak typická.

  4. Anna Ticha   20.09.2008 | 11:45 | reagovat |

    Take peču podle Lenky S,dávám necelé dvě lžičky suš. droždi a těsto je nelepivé ,výborně se sním pracuje není ani potřeba podsypávat moukou, dělám z tohoto množstvi také dvě veky.

  5. <RJ>   04.06.2007 | 19:59 | reagovat |

    No jak koukám na ten recept, je to tak trochu obšlehnuté z návodu na pekárnu, jen částečně upravené. Dále vidím, že nikdo neví, co jsou "pšeničné sušené kvasnice" tak si hlavu dál lámat nebudu. Asi zkusím dle Lenky S. :))

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Co začít teď jíst, abyste v létě měla dokonalou postavu? Zkuste toto! Co začít teď jíst, abyste v létě měla dokonalou postavu? Zkuste toto!
Vyzkoušeno za vás: Domácí oční maska vás zbaví kruhů a otoků pod očima Vyzkoušeno za vás: Domácí oční maska vás zbaví kruhů a otoků pod očima
5 módních hitů, které nesmí chybět v jarním dětském šatníku. Pořiďte je s 20% slevou! 5 módních hitů, které nesmí chybět v jarním dětském šatníku. Pořiďte je s 20% slevou!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web