Francouzská cibulová polévka s Velšským toustem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
60 minut
4
porce
neuvedeno
autor: MishaAtherton

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Polévka
    • 1
      kg cibule nakrájená
    • 20
      g mouka
    • 1
      lahev jablečné víno 0,5 lahve
    • 1
      l drůbeží vývar
    • olivový olej
  • Velšský toust
    • 125
      g ementál
    • 125
      g sýr čedar
    • 1
      ks žloutek
    • worcestrová omáčka pár kapek
    • cayenský pepř
    • 125
      g smetana
    • toastový chléb

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smícháme všechny přísady pro toust a namažeme na chléb. Cibuli usmažíme na olivovém oleji, až zesklovatí. Přidáme mouku a vaříme cca 2 minuty. Přidáme jablečné víno a vaříme, dokud se nám asi tak dvě třetiny nevypaří. Přidáme kuřecí vývar a vaříme zhruba půl hodiny. Na závěr nalijeme polévku do misky, na vršek položíme toust a grilujeme, dokud se chléb krásně nezpeče.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Lusinda
    Lusinda |

    28. 12. 2007 11:41

    Vynikající polévka a ten toastík nemá chybu.Vynikající,syté a rychlé.