Formanské brambůrky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      ks brambory menší
    • 200
      g anglická slanina
    • 1
      ks cibule menší
    • 250
      g mleté maso 200-250
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • olej
    • 100
      g sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oloupeme (u nových stačí jen omýt) a rozčtvrtíme. Poskládáme je na plech vyložený pečícím papírem, osolíme, opepříme a trošku pokapeme olejem. Necháme v troubě upéct. Mleté maso opražíme na pánvi, až se začne drobit - osolíme, opepříme. Maso slijeme a necháme okapat, abychom se zbavili tuku. Na pánvi opečeme plátky slaniny a na proužky nakrájenou cibuli. Přidáme brambory a maso. Promícháme. Na talíři posypeme sýrem a obložíme kyselou okurkou.
Zařazení: Přílohy Brambory

Komentáře k receptu

  • Markýza První
    Markýza První |

    24. 2. 2008 10:26

    Dobré brambůrky :-). místo mletého jsem dala na drobno pokrájené dušené vepřové - nejlépe plec nebo krkovici. Může být i vepřová konzerva - nějaká kvalitnější.