Fofr lívance

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 11
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,3
      l mléko
    • 0,3
      l hladká mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      ks vejce
    • 0,3
      l jablka
    • marmeláda
    • šlehačka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vše smícháme a smažíme malé lívanečky.
2
Mažeme marmeládou a zdobíme šlehačkou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Hana
    Hana |

    27. 1. 2015 13:15

    Moc děkuji za recept, rychlý, výborný, lívance jsou nadýchané. Jen jsem dala trochu cukru a soli. Ale fakt je špetku. Jiné už nebudu dělat. Díky.

  • Kozoroh
    Kozoroh |

    3. 11. 2012 18:51

    Rychlé, snadné, levné, perfektní.

  • hanca
    hanca |

    2. 9. 2012 23:04

    livanecky delam klasicky pul litru tepleho mleka pul kostky drozdi 3 lzice cukru nebo 2 a vanilkovy spetku soli 1vejce strouhanou citr, kuru a asi 25 dkg hladke mouky,testo na livanecky ochucuji pokazde nejakym ovocem,nejchutnejsi jsou rozmackane banany,nebo strouhana jablka na hrubo,staci i mrkev na jemno,jde tam jakekoli ovoce,je to mnamka jak rika ma kamoska,zdobime bezne bud skoricovym cukrem nebo zakysanou smetanou a dzemem nebo marmoska a tvrdy tvaroh,dobrou chut

  • Adolf
    Adolf |

    5. 2. 2011 16:53

    A na čem je to nejlepší smažit...?

  • Tereza T
    Tereza T |

    8. 12. 2010 12:46

    Dobrý den, cukr v tomto receptu nikdy nebyl i ve staré verzi je bez něj. Hezký den

  • CassIsHell
    CassIsHell |

    8. 12. 2010 01:45

    nějak mi v receptu chybí cukr.... kam zmizel??? :-\

  • Rozkrad Poklad
    Rozkrad Poklad |

    6. 3. 2010 18:04

    Lívance jsou super. Nejlepší na nich je že nepotřebujete droždí. Neměl jsem jablka tak jem tam fal půhrnku ovesných vloček. S javorovým sirupem není nic lepšího;)

  • Petra Kollinová
    Petra Kollinová |

    5. 9. 2008 11:01

    Vyzkoušela jsem recept podle návodu Janika. Potřebovala jsem něco hodně rychlého a tohle se mi líbilo. Těsto bylo nádherně nadýchané, ale ouha. Vůbec to nešlo smažit, připalovalo se to a bylo to strašně nacucané tukem. A chuťově to bylo strašně sladké, cukr i jablka, myslím, že stačí buď jedno nebo druhé.Klasické kynuté lívance se smaží úplně jinak. Zkoušela jsem i lívance z acidofilního mléka a ty byly super.

  • Petr Bradáč
    Petr Bradáč |

    24. 2. 2008 14:20

    Pro Zdenu :http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_receptu=JNNOOMRNL&id_kategorie=JNLNISD5

  • Airan
    Airan |

    20. 10. 2006 13:51

    Zdenko, zadejte si je do vyhledavace, jsou tady urcite - uz jsem je delala, akorat si nepamatuji kdo je sem vlozil:-)))

  • Zdena
    Zdena |

    19. 10. 2006 13:27

    kde najdu recept na ty livance Vlasty Buriana?

  • Mila Kořínková
    Mila Kořínková |

    5. 6. 2006 21:12

    Evčo a Petro, zkuste Lívanečky Vlasty Buriana,naše rodina se po nich může utlouct.

  • Pedro -
    Pedro - |

    5. 6. 2006 19:11

    Jsou skvělé. Maminka nám je udělala, bylo to za 7 minut hotové a velmi dobré. Dokonce zbylo i na tatínka a maminka si na nich také pochutnala. PS: Dejete si je bez jablek s cukrem a skořicí - to je fakt good.

  • Veronika
    Veronika |

    4. 2. 2006 14:01

    Janik, výborné so snehom ...

  • Janik
    Janik |

    21. 10. 2005 22:18

    Ja je delam takhle a jsou vyborne.Utreme 3 zloutky se 3 lzicemi mouck.cukru.Pridame 1/4 l mleka,150g hrube mouky s 1/2 praskem do peciva a oloupana a nastrohana jablka.Nakonec uslehany snih.Ja k nim delam omacku z jahod,zakysanou smetanou a uslehanou slehackou.Podle chuti osladim,popripade pridam i jahodovou marmeladu.Studene na druhy den jsou vynikajici

  • Petra Lexová
    Petra Lexová |

    21. 10. 2005 16:30

    Netušila jsem,že se lívance mohou dělat i s jablky.Příjemě mě to překvapilo.Sice jablka nejsou tolika cítit,ale těsto je vláčnější.

  • Lenka
    Lenka |

    21. 10. 2005 14:55

    Jablka asi cítit nebudou, ale těsto bude kypřejší a mokřejší.

  • Evča
    Evča |

    8. 9. 2005 18:58

    Recept mě zklamal. Jablka jsem vůbec necítila. Chutnalo to jako obyčejné lívance a navíc neslané a nesladké.

  • Laďka Svobodová
    Laďka Svobodová |

    22. 5. 2005 19:51

    Recept na lívance jsem objevila asi v únoru (2005) od té doby už jsem je rodině hodněkrát dělala (někdy i bez jablek). Je to fakt rychlovka a dobrota.

  • Lenka Matonohova
    Lenka Matonohova |

    22. 11. 2004 11:00

    rychle-5 minut pripravy,syte a vyborne

  • klokanek
    klokanek |

    16. 11. 2004 20:24

    Super rychle.

  • Lada Kovářová
    Lada Kovářová |

    16. 9. 2004 13:36

    0,3 l hladké mouky = 3 dcl hrnek hladké mouky

  • Anonym
    Anonym |

    11. 9. 2004 15:05

    0,3 litru hladke mouky?Nerozumim!?!?!

  • Jitka
    Jitka |

    27. 8. 2004 12:59

    Je to dobré. Jablka v tom nejdou ale vůbec cítit.