Autor:

Finský žitný chléb

2000 minut PT0H2000M
Střední
Porce: 28
Ingredience
Voda 3 l
Žitná mouka 4 kg
Chlebový kvásek 50 g
Droždí 5 g

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Pečivo

V pátek dej do džberu tři litry vody teplé 37°C. Ve vodě rozdělej kvásek a přimíchej k tomu žitnou mouku, až vznikne hustá kaše. Lze přimíchat též obilný sirup. Na noc džber přikryj plátnem. V sobotu mezi šestou a sedmou ranní doplň do zvodnatělého kvásku žitnou mouku na původní hustotu.

V devět hodin rozdělej kus droždí ve dvou decilitrech vody a zamíchej je do těsta. Přimíchej též tři lžíce soli. Pak přidej žitnou mouku a vypracuj husté chlebové těsto, jež se však ještě lepí na ruce. Nech těsto kynout půlden. Poté odeber kus těsta na kvásek a vypracuj kruhové, dva centimetry vysoké bochníky s dírou uprostřed. Nech je vykynout a pak je pec tak půl hodiny v troubě s 225–250°C.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Mřížkový škvarkový koláč s marmeládou Švarky, pastinák, uzené a brambory. Tipy na 4 skvělé recepty Články z

Komentáře k receptu: Finský žitný chléb

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web