Autor:

Finský žitný chléb

2000 minut PT0H2000M
Střední
Porce: 28
Ingredience
Voda 3 l
Žitná mouka 4 kg
Chlebový kvásek 50 g
Droždí 5 g

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Pečivo

V pátek dej do džberu tři litry vody teplé 37°C. Ve vodě rozdělej kvásek a přimíchej k tomu žitnou mouku, až vznikne hustá kaše. Lze přimíchat též obilný sirup. Na noc džber přikryj plátnem. V sobotu mezi šestou a sedmou ranní doplň do zvodnatělého kvásku žitnou mouku na původní hustotu.

V devět hodin rozdělej kus droždí ve dvou decilitrech vody a zamíchej je do těsta. Přimíchej též tři lžíce soli. Pak přidej žitnou mouku a vypracuj husté chlebové těsto, jež se však ještě lepí na ruce. Nech těsto kynout půlden. Poté odeber kus těsta na kvásek a vypracuj kruhové, dva centimetry vysoké bochníky s dírou uprostřed. Nech je vykynout a pak je pec tak půl hodiny v troubě s 225–250°C.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Listový koláč s houbami Recept na víkend: Listový koláč s houbami Články z

Komentáře k receptu: Finský žitný chléb

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Plné, nebo úzké: Co o vaší povaze vypovídá tvar rtů? Plné, nebo úzké: Co o vaší povaze vypovídá tvar rtů?
Vědci varují ženy před nošením podprsenek. Vážně jsou nebezpečné? Vědci varují ženy před nošením podprsenek. Vážně jsou nebezpečné?
5 zásadních pravidel sexu s kamarádem! Hlavně u něj nepřespávejte! 5 zásadních pravidel sexu s kamarádem! Hlavně u něj nepřespávejte!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web