Finská piiräkkä

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g brambory
    • 4
      plátek chleba
    • 200
      g máslo
    • 200
      g uzené maso
    • 200
      g tvrdý sýr
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Chleba nakrájíme na kostky a opečeme na másle dokřupava, zvlášť orestujeme pokrájené uzené maso. Brambory oloupeme, uvaříme a nakrájíme na drobné kousky. V zapékací míse smícháme s opečeným masem a chlebem, osolíme a opepříme a zasypeme strouhaným sýrem. Necháme zvolna zapéct v troubě, až se sýr rozpustí.
Zařazení: Pokrmy Z brambor

Komentáře k receptu

  • finlandie
    finlandie |

    24. 11. 2011 14:26

    děkuji a chci se zeptat, myslíte, že to bude stačit pro 25 lidí jen na ochutnávku, aby poznali, jak to chutná? nebyly by to klasické porce

  • Kykiryki
    Kykiryki |

    22. 11. 2011 17:03

    Dobrý den, podle množství brambor a ostatních surovin bych to tipovala tak pro 4 až šest středně zdatných jedlíků. (přeci jen je to kilo a půl surovin)

  • finlandie
    finlandie |

    22. 11. 2011 16:06

    Dobrý den chci se zeptat pro kolik je to osob? Děkuji moc