Autor:

Finská bábovka- Tiikerikakku

Střední
Ingredience
Vejce 4 ks
Kakao 2 lžíce
Máslo
margarín
250 g
Cukr krystal 4 dl
Polohrubá mouka 6 dl
Prášek do pečiva 1 lžička
Mléko
já jsem dala 1 dl
1/2 dl

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Zvlášť rozmixovat máslo. Rozmixovat cukr s vejci do pěny, přidat mléko, prášek do pečiva, mouku. Přidat máslo. Dobře rozmixovat. (Já jsem tam ještě přidala lžíci oleje, protože se mi to zdálo strašně husté). Vylít část do vymazané a moukou vysypané formy. Zbývající část rozmixovat s kakaem. Péct na 175 °C 50-60 minut.

Těsto je hustější v porovnání se slovenskou bábovkou, není třeba se toho bát, výsledkem je vláčná bábovka.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Vanilkové velikonoční cupcakes Články z

Komentáře k receptu: Finská bábovka- Tiikerikakku

Komentáře

  1. Anonym   21.11.2007 | 16:14 | reagovat |

    ano, bez problemov mixerom.

  2. Iva Štádlerová   13.09.2007 | 10:27 | reagovat |

    Opravdu rozmixovat v mixeru?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web