Autor:

Finská bábovka- Tiikerikakku

Střední
Ingredience
Vejce 4 ks
Kakao 2 lžíce
Máslo
margarín
250 g
Cukr krystal 4 dl
Polohrubá mouka 6 dl
Prášek do pečiva 1 lžička
Mléko
já jsem dala 1 dl
1/2 dl

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Zvlášť rozmixovat máslo. Rozmixovat cukr s vejci do pěny, přidat mléko, prášek do pečiva, mouku. Přidat máslo. Dobře rozmixovat. (Já jsem tam ještě přidala lžíci oleje, protože se mi to zdálo strašně husté). Vylít část do vymazané a moukou vysypané formy. Zbývající část rozmixovat s kakaem. Péct na 175 °C 50-60 minut.

Těsto je hustější v porovnání se slovenskou bábovkou, není třeba se toho bát, výsledkem je vláčná bábovka.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Reklama
Cukr - pochoutka, nebo bílý jed? A čím tedy vlastně sladit? Články z

Komentáře k receptu: Finská bábovka- Tiikerikakku

Komentáře

  1. Anonym   21.11.2007 | 16:14 | reagovat | závadný

    ano, bez problemov mixerom.

  2. Iva Štádlerová   13.09.2007 | 10:27 | reagovat | závadný

    Opravdu rozmixovat v mixeru?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web