Farářské řízky

Hodnocení:

Moje:

15 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřová kýta
    • 300
      g tvrdý sýr
    • 50
      g máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      ks cibule větší
    • 2
      ks smetana na vaření
    • hladká mouka
    • hořčice plnotučná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a z jedné strany zaprášíme moukou. Touto stranou maso naskládáme na plech předem vymazaný větší vrstvou másla. Vrchní stranu plátků potřeme hořčicí a posázíme kolečky cibule. Sýr nahrubo nastrouháme a nasypeme na plátky. Vše zalijeme smetanou a dáme do trouby. Pečeme 45 min. na 180 °C.
2
Podáváme s vařenými brambory.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Marcela Macková
    Marcela Macková |

    6. 2. 2011 16:20

    Připomíná mi to Zastlané kotlety, je to dobré jídlo

  • martincovaj
    martincovaj |

    2. 2. 2011 12:20

    Vynikající. Já to dala zapéct i s bramborami. Přítel se olizoval až za ušima :-)

  • vendula m.
    vendula m. |

    12. 10. 2008 16:18

    opravdu vyborna basta :-) jen priste nakrajim cibulku na kosticky. a moc dekuji i za udaj o teplote a delce vareni. ne vzdy je toto u receptu uvedeno a mne to moc pomaha.takze proste za 1 :-) dekuji.

  • lenka galvasová
    lenka galvasová |

    18. 6. 2008 20:09

    Mńam,moc dobré.