Falešný tatarák

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • mrkev
    • celer
    • vlašské ořechy
    • sojová omáčka
    • worcestrová omáčka
    • česnek
    • cibule
    • 200
      g sýr
    • kečup - ostrý
    • slunečnicový olej
    • paprika - sladká
    • olivový olej
    • hořčice plnotučná
    • sůl
    • chleba

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěnou zeleninu na jemno nastrouháme. Rovněž sýr. Česnek prolisujeme a cibulku nakrájíme velmi na jemno. Ořech buď najemno nasekáme nebo pomeleme.
2
Všechno smícháme, přidáme dvě lžičky papriky sladké, dvě lžičky hořčice, deci oleje a kečup, aby dochutil a obarvil. Dochutíme solí a podáváme na topince. Můžeme ozdobit nasekanou pažitkou.
Zařazení: Pokrmy

Komentáře k receptu

  • zuzu
    zuzu |

    2. 11. 2007 20:21

    já ho dělám takto: tři větší uvařené brambory nastrouhat najemno, 4 stroužky česneku, 1dcl oleje,1/2 lžičky papriky sladké a 1/2 pálivé, 5 lžic kečupu, 1 cibule najedno, osolit. je to fajn i na čerstvý chleba.pokud dělám topinky, dávám do tataráku míň oleje. tak dobrou chuť :)

  • Jarka
    Jarka |

    8. 8. 2007 14:07

    Je skvělý, pokaždé mám jiný poměr všech přísad a vždy vyjde chuťově velmi dobře. Přidávám ještě pepř. Syn si to dokonce ohřívá v mikrovnce, aby byl pokrm celkově teplejší. Je to také výborné.

  • Marie Svobodová
    Marie Svobodová |

    10. 6. 2005 08:48

    Máte pravdu, že vzhledem nic moc, ale chutově dobré. Máme náhradu za klasický, který už léta nedělám.

  • Barbara
    Barbara |

    9. 6. 2005 19:02

    A co gramáž u ostatních přísad? Musela jsem to dělat podle oka a chuti, ale naštěstí se povedlo. Dokonce to chutnalo i mým mlsným německým přátelům. Vzhledem to sice vypadalo jako kuskus (přísady jsem nestrouhala, ale rovnou drtila), takže tomu už jinak neřeknou, ale jsou unešení, co česká hlava nevymyslí.