Džem z černého rybízu bez zavařování

Střední
Ingredience
Cukr krystal 1 kg
Černý rybíz  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Černý rybíz rozmixujeme spolu s cukrem, plníme do sklenic a uložíme do sklepa. Nezavařujeme, vydrží více jak rok. Žádná chemie, plno vitamínů.

Černý rybíz obsahuje mnoho pektinu, takže po rozmíchání s cukrem zrosolovatí a je hustý.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Pikantní jehněčí špízky s česnekem a salát s fenyklem a rukolou Skvělé maso na jehlách Články z

Komentáře k receptu: Džem z černého rybízu bez zavařování

Komentáře

  1. Jarka16   08.07.2015 | 9:03 | reagovat | závadný

    Nikde nevidím, kolik ovoce příjde na 1 kg. cukru. Jaký je prosím poměr ovoce a cukru?

  2. Marie   05.07.2015 | 17:01 | reagovat | závadný

    V odpovědi na negativní komentáře,že džem bez vaření zplesnivěl nebo zkvasil tu nikdo zatím neuvedl naprosto zásadní informaci,že sklenice i víčka musí být naprosto čisté,vyplàchnuté před použitím vařící vodou a utřené čistou nepoužitou utěrkou. Mám takto ve sklepě celý rok,plním skleničky až téměř po okraj,aby mezi marmeládou a víčkem bylo co nejméně vzduchu,okraj sklenice opatrně pečlivě otřu od případného ukápnutého zbytku a povrch zaleju necelou káv.lžičkou rumu nebo jiného alkoholu.Poprvé se mě také stalo,že džem začal kvasit,když jsem nepoužila alkohol.Jsme čtyři rodiny s pěti vnoučaty,takže každoročně této dobrůtky dělám 80_90 skleniček.Při převážení je důležité,aby skleničky staly rovně,neupatlalo se víčko a alkohol zůstal na povrchu.

  3. Alena   07.07.2014 | 19:46 | reagovat | závadný

    výborný, když je ovoce čisté nekazí se ani uložený v tmavém sklepě (ve skříňce). Snadné a rychlé.

  4. Katka   26.06.2014 | 21:40 | reagovat | závadný

    chci se zeptat zda mohu marmeládu udělat i ze zmrzlého rybízu... ;)

  5. Katka   16.06.2014 | 0:57 | reagovat | závadný

    Za syrova začne kvasit, sterilizovat. Ještě lepší je rybíz zmrazit.

1 2 3 4 ... 6 7 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web