Autor:

Dýňová nádivka

75 minut PT0H75M
Střední
Ingredience
Dýně
nadrobno nakrájená (hrnek = 250 ml)
1 hrnek
Máslo 3 lžíce
Cibule
nadrobno nakrájená
1 hrnek
Celer
nadrobno nakrájený
1 hrnek
Tymián
nakrájený, čerstvý
1/4 hrnek
Šalvěj
jemně krájená
1/4 hrnek
Sůl  
Pepř mletý  
Veka
(alespoň 1 den stará)
2 hrnek
Vejce 1 ks
Drůbeží vývar 1/4 hrnek
Petržel
na posypání
250 ml

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Dýně: předehřát troubu na 210 °C. Dýni nakrájet na několik větších kousků, dát na plech a péci do měkka (asi 30 minut). Nechat vychladit, sloupnout kůru a nakrájet na drobno.
Nádivka: předehřát troubu na 180 °C. Ve větším kastrolu rozpustit 2 lžíce másla, přidat cibuli, celer, tymián a šalvěj a podusit do měkka (asi 5 minut), ochutit solí a pepřem. Veku nastrouháme na velmi hrubém struhadle, dáme do mísy, přidáme 1 lžíci másla, rozšlehané vejce, přidáme dýni a dobře promícháme, pak zalijeme vývarem a opět dobře promícháme. Přendáme do pekáčku nebo zapékací mísy a pečeme 45 minut.
Upečenou krájíme na čtverce a posypeme sekanou petrželí. Kdo nemá rád opečenou nádivku, může s ní naplnit krůtu nebo kuře.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Listový koláč s houbami Recept na víkend: Listový koláč s houbami Články z

Komentáře k receptu: Dýňová nádivka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web