Autor:

Dýňová nádivka

75 minut PT0H75M
Střední
Ingredience
Dýně
nadrobno nakrájená (hrnek = 250 ml)
1 hrnek
Máslo 3 lžíce
Cibule
nadrobno nakrájená
1 hrnek
Celer
nadrobno nakrájený
1 hrnek
Tymián
nakrájený, čerstvý
1/4 hrnek
Šalvěj
jemně krájená
1/4 hrnek
Sůl  
Pepř mletý  
Veka
(alespoň 1 den stará)
2 hrnek
Vejce 1 ks
Drůbeží vývar 1/4 hrnek
Petržel
na posypání
250 ml

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Dýně: předehřát troubu na 210 °C. Dýni nakrájet na několik větších kousků, dát na plech a péci do měkka (asi 30 minut). Nechat vychladit, sloupnout kůru a nakrájet na drobno.
Nádivka: předehřát troubu na 180 °C. Ve větším kastrolu rozpustit 2 lžíce másla, přidat cibuli, celer, tymián a šalvěj a podusit do měkka (asi 5 minut), ochutit solí a pepřem. Veku nastrouháme na velmi hrubém struhadle, dáme do mísy, přidáme 1 lžíci másla, rozšlehané vejce, přidáme dýni a dobře promícháme, pak zalijeme vývarem a opět dobře promícháme. Přendáme do pekáčku nebo zapékací mísy a pečeme 45 minut.
Upečenou krájíme na čtverce a posypeme sekanou petrželí. Kdo nemá rád opečenou nádivku, může s ní naplnit krůtu nebo kuře.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Broskvová pochoutka Články z

Komentáře k receptu: Dýňová nádivka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web