Dušená cibule s rajčaty

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks cibule
    • slunečnicový olej
    • 1
      ks jablka
    • 3
      ks rajčata
    • 200
      ml zakysaná smetana
    • sůl
    • pepř mletý
    • petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibule oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka a klademe do silně rozpáleného oleje, ve kterém cibule usmažíme dorůžova. Pak k cibulím přidáme oloupané a na plátky nakrájené jablko, spařená, oloupaná a na plátky nakrájená rajčata a chvíli dusíme.
2
Zalijeme kysanou smetanou a ještě krátce prohřejeme. Ochutíme solí a pepřem a sypeme zelenou petrželkou.
Zařazení: Pokrmy

Komentáře k receptu

  • veronika
    veronika |

    13. 4. 2012 14:31

    šlo by to použít i do slanýho závinu?

  • Eva Hromádka
    Eva Hromádka |

    13. 12. 2009 22:25

    Už několikrát jsem použila tuto zeleninovou dobrůtku i jako omáčku k masu. Nebo jsem maso přímo v této směsi dusila. Vynikající.

  • Lenka Patočková
    Lenka Patočková |

    16. 7. 2006 13:24

    Vynikajici!Přítel je vegetarián a já jelikož ráda a denně vařím, časo hledám inspiraci na netu. Za nás oba vyjadřuji velikou pochvalu! Jako přílohu jsme si dali opečené brambory, přidali zeleninovou přílohu a bylo to skutečně výborné :-)