Drůbeží játra v zelených nudlích

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g játra drůbeží
    • 1
      ks cibule
    • 50
      g slanina
    • 500
      g nudle (Zelené)
    • 3
      lžíce máslo
    • 850
      g rajčata (Sterilizovaná, loupaná)
    • 100
      ml šlehačka
    • 2
      lžička maizena
    • majoránka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nudle uvaříme podle návodu na obalu. Játra omyjeme, osušíme a pokrájíme na malé kousky. Na rozehřátém másle ze všech stran opečeme kousky jater. Osolíme a opepříme. Vyjmeme je z pánve a udržujeme na teplém místě. Vyškvaříme kostičky slaniny a necháme v ní zesklovatět jemně nasekanou cibuli. Rajčata scedíme, rozkrájíme na kousky a přidáme k cibuli. Okořeníme majoránkou a povaříme na mírném ohni asi 5 minut. Omáčku zahustíme maizenou rozmíchanou ve šlehačce. Vložíme zpátky játra a povaříme asi 3 minuty. Nakonec ještě podle chuti okořeníme a podáváme se zelenými nudlemi.
Zařazení: Maso Vnitřnosti

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.