Dort s karamelovou šlehačkou

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 3
      ks vejce
    • 3
      lžíce cukr
    • 3
      lžíce hrubá mouka
  • Náplň
    • banánový pudink dr.Oetker
  • Krém
    • šlehačka v prášku dr.Oetker
    • 150
      ml mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdříve si přichystáme karamel: 3 lžíce cukru rozpustíme v kastrůlku na karamel, až začne hnědnout do syta, nalejeme 150 ml mléka a chvilku povaříme za stálého míchání, až se karamel rozpustí, odstavíme a necháme chladnout. Ušleháme žloutky s cukrem, postupně přidáváme mouku, vodu a ušlehaný sníh z bílků. Takto připravené těsto vlijeme do předem vymazané a vysypané strouhankou formy na dort. Upečený korpus necháme chladnout.
2
Mezitím uvaříme pudink podle návodu a na studený korpus ho nalijeme a zase necháme chladnout. Do vysoké nádoby na šlehání nalijeme karamelové mléko, nasypeme šlehačku dr. Oetker a šleháme na vysokém stupni asi 3 minuty. Na vychladlý korpus s pudinkem natřeme ušlehanou karamelovou šlehačku a ozdobíme nastrouhanou čokoládou. Vše zůstane v dortové formě a nechá se v lednici vychladit.
Zařazení: Moučníky Dorty

Komentáře k receptu

  • Helena Pešková
    Helena Pešková |

    2. 11. 2007 19:40

    Tak jsem si myslela , že si tenhle dort vyfotím a dám tady obrázek.Myslím, že patřím mezi zkušené kuchařky, je to nakonec mé povolání, ale že se mi tento dort tak nepovede ? Hrůza.Dva dny byly na přípravu,vše přesně podle postupu...šlehačka, pokud byla ve formě,tak měla formu, po rozepnutí kruhu, se krásně rozlila, a přetekla i z tácku, na který jsem formu umístila...jak v pohádce " Hrnečku vař ":Zítra čekám návštěvu, tak abych šla radši honem upéct alespoň štrůdl.

  • Helena Pešková
    Helena Pešková |

    2. 11. 2007 18:56

    Tak jsem si myslela , že si tenhle dort vyfotím a dám tady obrázek.Myslím, že patžím mezi zkušené kuchařky, je to nakonec mé povolání, ale že se mi tento dort tak nepovede ? Hrůza.Dva dny byly na přípravu,vše přesně podle postupu...šlehačka, pokud byla ve formě,tak měla formu, po rozepnutí kruhu, se krásně rozlila, a přetekla i z tácku, na který jsem formu umístila...jak v pohádce " Hrnečku vař ":Zítra čekám návštěvu, tak abych šla radši honem upéct alespoň štrůdl.

  • Miloslava Benešová
    Miloslava Benešová |

    30. 10. 2007 15:25

    Lusindo nejsi ani trochu kousavá já si to taky myslela a vyzkoušela jsem i jiné ingredience ale nebylo to bohužel ono jsem autorka receptu a mohu doporučit Miluška

  • Lusinda
    Lusinda |

    23. 10. 2007 15:36

    Nechci být ani v nejmenším kousavá,ale neměl by se recept jmenovatPiškot ala Dr.Oetker?

  • Anonym
    Anonym |

    23. 10. 2007 11:59

    .... s karamelovou ....