Autor:

Dort s karamelovou šlehačkou

Snadné
Těsto
Vejce 3 ks
Cukr 3 lžíce
Hrubá mouka 3 lžíce
Náplň
Banánový pudink
dr.Oetker
 
Krém
Šlehačka v prášku
dr.Oetker
 
Mléko 150 ml

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Nejdříve si přichystáme karamel: 3 lžíce cukru rozpustíme v kastrůlku na karamel, až začne hnědnout do syta, nalejeme 150 ml mléka a chvilku povaříme za stálého míchání, až se karamel rozpustí, odstavíme a necháme chladnout. Ušleháme žloutky s cukrem, postupně přidáváme mouku, vodu a ušlehaný sníh z bílků. Takto připravené těsto vlijeme do předem vymazané a vysypané strouhankou formy na dort. Upečený korpus necháme chladnout.

Mezitím uvaříme pudink podle návodu a na studený korpus ho nalijeme a zase necháme chladnout. Do vysoké nádoby na šlehání nalijeme karamelové mléko, nasypeme šlehačku dr. Oetker a šleháme na vysokém stupni asi 3 minuty. Na vychladlý korpus s pudinkem natřeme ušlehanou karamelovou šlehačku a ozdobíme nastrouhanou čokoládou. Vše zůstane v dortové formě a nechá se v lednici vychladit.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3
3 2 5 1
Reklama
Tvaroh s fíky Sladké fíky: ovoce z ráje Články z

Komentáře k receptu: Dort s karamelovou šlehačkou

Komentáře

  1. Helena Pešková   02.11.2007 | 19:40 | reagovat |

    Tak jsem si myslela , že si tenhle dort vyfotím a dám tady obrázek.Myslím, že patřím mezi zkušené kuchařky, je to nakonec mé povolání, ale že se mi tento dort tak nepovede ? Hrůza.Dva dny byly na přípravu,vše přesně podle postupu...šlehačka, pokud byla ve formě,tak měla formu, po rozepnutí kruhu, se krásně rozlila, a přetekla i z tácku, na který jsem formu umístila...jak v pohádce " Hrnečku vař ":Zítra čekám návštěvu, tak abych šla radši honem upéct alespoň štrůdl.

  2. Helena Pešková   02.11.2007 | 18:56 | reagovat |

    Tak jsem si myslela , že si tenhle dort vyfotím a dám tady obrázek.Myslím, že patžím mezi zkušené kuchařky, je to nakonec mé povolání, ale že se mi tento dort tak nepovede ? Hrůza.Dva dny byly na přípravu,vše přesně podle postupu...šlehačka, pokud byla ve formě,tak měla formu, po rozepnutí kruhu, se krásně rozlila, a přetekla i z tácku, na který jsem formu umístila...jak v pohádce " Hrnečku vař ":Zítra čekám návštěvu, tak abych šla radši honem upéct alespoň štrůdl.

  3. Miloslava Benešová   30.10.2007 | 15:25 | reagovat |

    Lusindo nejsi ani trochu kousavá já si to taky myslela a vyzkoušela jsem i jiné ingredience ale nebylo to bohužel ono jsem autorka receptu a mohu doporučit Miluška

  4. Lusinda   23.10.2007 | 15:36 | reagovat |

    Nechci být ani v nejmenším kousavá,ale neměl by se recept jmenovatPiškot ala Dr.Oetker?

  5. Anonym   23.10.2007 | 11:59 | reagovat |

    .... s karamelovou ....

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web