Autor:

Dobrý hovězí vývar s drožďovými knedlíčky

Střední
Na vývar
Hovězí maso
300 - 400 g a kostí
 
Mrkev 3 ks
Kořen petržele  
Cibule  
Pepř celý  
Nové koření  
Bobkový list  
Sůl  
Masox  
Líbeček  
Na knedlíčky
Droždí
čerstvé
150 g
Česnek
6-8
8 stroužek
Vejce 1 ks
Slunečnicový olej  
Strouhanka  
Sýr 100 g
Pepř mletý  
Majoránka  
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

(všechny váhy jsou jen přibližné - dělám to odhadem, nikdy jsem to nevážil, je to třeba zkusit)

Do papiňáku s vodou dáme vařit maso s kostma, petržel, mrkev (vcelku), 3 bobkové listy, pár kuliček pepře a nového koření, celou cibuli a trochu osolíme. Mezitím si na trošce rozpáleného oleje rozpustíme droždí. Po vychladnutí vmícháme rozetřený česnek, vejce, strouhaný sýr, lžičku majoránky, pepř a lehce dosolíme, zahustíme strouhankou na tužší těsto a vytvoříme asi 2,5 cm kuličky.

Z uvařené polévky (cca hodina a půl) vytáhneme maso, kosti, petržel a bobkový list, přidáme kostku bujónu, podle chuti dosolíme a ještě krátce zavaříme i s připravenými knedlíčky.

Mám ji nejradši servírovanou i s celou mrkví a posypanou strouhaným sýrem a čerstvým nasekaným libečkem... a samozřejmě s knedlíčky!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Chilli con carne na pivě Pěkně ostrá mexická kuchyně. Recepty, které stojí za to vyzkoušet Články z

Komentáře k receptu: Dobrý hovězí vývar s drožďovými knedlíčky

Komentáře

  1. lenča   02.06.2007 | 19:20 | reagovat |

    Lepší knedlíčky budete mít,když místo oleje použijete máslo.

  2. Marie Horáková   01.06.2006 | 11:29 | reagovat |

    Drožďové knedlíčky máme moc rádi, ale dávám je jen do zeleninového vývaru, do hovězího mi přijdou moc výrazné a hodně změní jeho chuť.

  3. Elena   01.06.2006 | 10:33 | reagovat |

    Knedlíčky dělám na cibulce,ale zavářím jen do vývaru z kostky,přihodím i pár nudlí.Hovězímám raději v klasické formě.

  4. Jitka Malinová   19.04.2006 | 12:59 | reagovat |

    Chemiku, ještě hodinku přidejte. Maso musí od kosti odpadnout. Já vařím maso na polévku v papiňáku hodinku, takže bez to musí být mnohem víc.

  5. chemik   19.04.2006 | 11:54 | reagovat |

    Podla prastarého receptu mé maminky až 6 hodin. Ale stačí 1a 1/2 a velmi pomalu jen to maličko bublá. Pak vše scedit a dodat novou nakrájenou zeleninu, která se vaří jen několik minut. Pak teprv vložit knedlíčky. Když těstiviny tak uvařit zvlášť a scedit. Polévka se nezakalí.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první 7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první
Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět? Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět?
Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad! Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web