Dobrota ze sojového suku

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto: forma 22 cm
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce olej
    • 2
      lžíce teplá voda
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 1
      ks sojový suk - nastrouhaný
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 4
      lžíce polohrubá mouka 3 -
    • máslo a kokos na vysypání formy
  • Krém:
    • 3
      dl mléko
    • 1
      ks čokoládový pudink nebo kakaový
    • 1
      lžíce kakao
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 100
      g moučkový cukr
  • Dohotovení:
    • šlehačka , čokoládový toping, sojový suk...

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
*Kulatá forma 22 cm nebo pekáček 18 X 24 cm.
2
Žloutky si ušleháme s cukrem, přidáme olej, vodu, strouhaný(rozmixovaný) sojový suk, kakao a mouku s kypřidlem. Vše dobře rozmícháme a pak vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme do vymazané formy máslem, vysypané kokosem. Dáme péct do předehřáté trouby na cca 30 minut - vyzkoušíme špejlí. Korpus necháme vychladnout, pak prokrojíme.
3
Z mléka, pudinku a kakaa si uvaříme tuhý pudink, který vlijeme do hrnku a zakryjeme mikrotenovým sáčkem, aby se neudělal škraloup a necháme vychladnout. Vychladlý pudink pak vyšleháme s cukrem a pak vmícháme i tvaroh.
4
Spodní díl korpusu dáme na dno dortové formy a naneseme na něj polovinu náplně, uhladíme, zaklopíme druhým dílem korpusu, na který naneseme zbylou náplň. Vše dáme do chladna proležet, nejlépe na 24 hodin.
5
Po nakrájení dozdobíme dle chuti šlehačkou, polevou nebo slabými plátky sojového suku.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Žídková
    Žídková |

    6. 3. 2014 19:11

    Dobrý zákusek, netučný a šťavnatý, takže jsme si pochutnali ale nepřecpali.

  • markapónek
    markapónek |

    4. 8. 2012 16:36

    :-P dobrůtka <3

  • Dandová
    Dandová |

    3. 5. 2012 19:53

    Každopádně velmi osvěžující a rychlý zákusek, který ráda opět upeču, ovšem až zapomenu na úraz při strouhání suku =-O .

  • Luci
    Luci |

    15. 3. 2012 10:54

    Na kolik stupňů se peče? :-\

  • Marta
    Marta |

    25. 10. 2011 19:49

    Výborný a sladký tak akorát a maminka se pyšnila u kafe kamarádce, jak má šikovnou dcerušku :-))

  • Janů
    Janů |

    23. 7. 2011 22:05

    Okouzlil všechny :-*

  • Veronika Kinzl
    Veronika Kinzl |

    7. 6. 2011 14:42

    Ten byl!!! Už to mo za sebou!!! :-P ;-) :-D

  • Hanka
    Hanka |

    11. 5. 2011 19:50

    Dort jako dělaný pro horké letní dny. Byl výborný, určitě znova udělám.

  • Blanka Wr.
    Blanka Wr. |

    15. 4. 2011 09:40

    Já mám zkušenost, že je lepší do tvarohu zašlehat pudink teplý a pak dát na korpus v rámu a nechat ztuhnout. Rozhodně se nesrazí jako by to udělalo s máslem. Jinak špalek u nás máme moc rádi, takže určo vyzkouším, dík za nový recept.