Autor:

Dírkované maso

60 minut PT0H60M
Střední
Porce: 8
Ingredience
Hovězí maso 1,5 kg
Párky
tenké
3 ks
Slanina
silnější
3 plátek
Olej  
Cibule 1 ks
Kečup - jemný 2 lžíce
Rajčata 2 ks
Mouka  
Pepř mletý  
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Do masa uděláme nožem otvory, do kterých vložíme (prošpikujeme) párky a slaninu (může se použít i kyselá okurka). Maso osolíme, opepříme, ovážeme nití, potřeme ze všech stran olejem a necháme hodinu v ledničce odležet. Potom ho na rozpáleném oleji i s cibulí opečeme ze všech stran, podlijeme vodou a dusíme pod poklicí do měkka. Šťávu zahustíme trochou mouky, přidáme kečup a na kolečka nakrájená rajčata. Maso odkryjeme a ještě asi 20 minut dopékáme v troubě - 200 °C. Maso při dopékání potíráme vydušenou šťávou. Hotové maso nakrájíme na plátky, přelijeme šťávou.
Jako přílohu bych volila dušenou rýži nebo brambory.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Dušené kapustičky Co dát v lednu na stůl? Články z

Komentáře k receptu: Dírkované maso

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web