Autor:

Cuketový guláš na pivu

Snadné
Ingredience
Cuketa
větší - cca 1kg
1 ks
Cibule
větší
1 ks
Olej 1 dl
Česnek 4 stroužek
Paprika - sladká
mletá
1 špetka
Pálivá paprika
mletá
1 špetka
Rajský protlak
malý
1 plechovka
Kečup - jemný 6 lžíce
Worcestrová omáčka 5 lžíce
Masox 2 kostka
Nové koření
kuličky
10 ks
Pivo 1 dl
Strouhanka 1 lžíce
Voda
záleží na velikosti cukety
1 l

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Cuketu oloupeme, vydlabeme semínka a nakrájíme na malé kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na oleji do sklovata, zaprášíme sladkou a pálivou paprikou a dobře promícháme. Přidáme cuketu, nakrájený česnek, nové koření, zalijeme pivem a dusíme asi 10 minut. Poté dolijeme vodu a přidáme protlak, kečup, worcestrovou omáčku a masox. Po dalších 10-ti minutách zahustíme strouhankou a vaříme dokud se strouhanka úplně nevsákne do omáčky. Kostičky cukety by se neměly úplně rozvařit. Použít lze světlé i tmavé pivo, každé dodá guláši specifickou chuť.

Guláš podáváme s pečivem, brambory nebo těstovinami.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1
Tvaroh s fíky Sladké fíky: ovoce z ráje Články z

Komentáře k receptu: Cuketový guláš na pivu

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web