Cuketový guláš na pivu

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cuketa větší - cca 1kg
    • 1
      ks cibule větší
    • 1
      dl olej
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      špetka paprika - sladká mletá
    • 1
      špetka pálivá paprika mletá
    • 1
      plechovka rajský protlak malý
    • 6
      lžíce kečup - jemný
    • 5
      lžíce worcestrová omáčka
    • 2
      kostka masox
    • 10
      ks nové koření kuličky
    • 1
      dl pivo
    • 1
      lžíce strouhanka
    • 1
      l voda záleží na velikosti cukety

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cuketu oloupeme, vydlabeme semínka a nakrájíme na malé kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na oleji do sklovata, zaprášíme sladkou a pálivou paprikou a dobře promícháme. Přidáme cuketu, nakrájený česnek, nové koření, zalijeme pivem a dusíme asi 10 minut. Poté dolijeme vodu a přidáme protlak, kečup, worcestrovou omáčku a masox. Po dalších 10-ti minutách zahustíme strouhankou a vaříme dokud se strouhanka úplně nevsákne do omáčky. Kostičky cukety by se neměly úplně rozvařit. Použít lze světlé i tmavé pivo, každé dodá guláši specifickou chuť.
2
Guláš podáváme s pečivem, brambory nebo těstovinami.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.