Autor:

Čokoládoví lanýži

Střední
Ingredience
Čokoláda
70% - kvalitné hořká
250 g
Šlehačka 75 ml
Máslo 125 g
Cukr krupice 30 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Kakao
na obalení
 

Postup přípravy:

V kastrůlku svařte šlehačku s máslem a cukry - dokud se nerozpustí. Odstavte z plotny a přidejte na kousky nalámanou čokoládu, kterou nechte za stálého míchání rozpustit, avšak už bez vaření.

Čokoládový krém nechte alespoň 4 hodiny vychladit a ztuhnout při pokojové teplotě. Pak lehce vyšlehejte mixerem (nejnižší rychlost!), naplňte jím cukrářský sáček s hladkou špičkou a do misky s kakaem vytlačujte středně velké válečky, které ihned obalujte ze všech stran a skládejte na připravený tác. Uložte v chladu a nechte důkladně ztuhnout.

Obalovat můžeme i v mletých mandlích.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Reklama
Odpalované pusinky s pomerančovým krémem Kouzelné plody citrusů Články z

Komentáře k receptu: Čokoládoví lanýži

Komentáře

  1. Lenka Picková   27.12.2015 | 14:55 | reagovat |

    Taková vánoční čokoládová kalorická bomba, ale naprosto excelentní O:-) .

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní! Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní!
Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari! Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari!
Chce vás jen do postele? 5 znaků, podle kterých to poznáte! Chce vás jen do postele? 5 znaků, podle kterých to poznáte!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web