Čokoládoví lanýži

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g čokoláda 70% - kvalitné hořká
    • 75
      ml šlehačka
    • 125
      g máslo
    • 30
      g cukr krupice
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • kakao na obalení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V kastrůlku svařte šlehačku s máslem a cukry - dokud se nerozpustí. Odstavte z plotny a přidejte na kousky nalámanou čokoládu, kterou nechte za stálého míchání rozpustit, avšak už bez vaření.
2
Čokoládový krém nechte alespoň 4 hodiny vychladit a ztuhnout při pokojové teplotě. Pak lehce vyšlehejte mixerem (nejnižší rychlost!), naplňte jím cukrářský sáček s hladkou špičkou a do misky s kakaem vytlačujte středně velké válečky, které ihned obalujte ze všech stran a skládejte na připravený tác. Uložte v chladu a nechte důkladně ztuhnout.
3
Obalovat můžeme i v mletých mandlích.

Komentáře k receptu

  • Lenka Picková
    Lenka Picková |

    27. 12. 2015 14:55

    Taková vánoční čokoládová kalorická bomba, ale naprosto excelentní O:-) .