Čočka nebo červené fazole po Alžírsku

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • cibule
    • rajčata
    • cuketa
    • feferonka
    • mrkev
    • rajský protlak
    • masox
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín
    • bazalka
    • česnek
    • paprika - sladká
    • čočka v konzervě, nebo naložené červené fazole
    • červená paprika nebo zelená paprika

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji osmažíme cibuli, přidáme kmín. Na cibuli vložíme nadrobno nakrájená rajčata, cuketu, papriku, feferonky a mrkev, jemně je posolíme a dusíme pod pokličkou doměkka. Potom přidáme bujón a rajský protlak, jakmile nám konzistence zhoustne zalijeme vodou dle potřeby a přidáme naloženou čočku nebo fazole. Okořeníme a necháme ještě společně pár minut povařit.
2
Podáváme buď samotné s čerstvým pečivem - bagetou anebo s hovězím masem.
Zařazení: Pokrmy Z luštěnin
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T |

    21. 9. 2011 13:13

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia |

    21. 9. 2011 12:12

    Luštěniny

  • aliena
    aliena |

    2. 7. 2011 13:41

    Ahoj, třikrát mňam, takhle dobrou čočku jsem ještě nejedla!!! Jen místo konzervy jsem přidala čočku čerstvě uvařenou. Bagetku jsem opekla nasucho na pánvi a potřela olivovým olejem s česnekem a kořením Virginia. Je to tak fantasticky ostré, že si člověk ani nevšimne, že nemá na maso. ;-)

  • Anonym
    Anonym |

    3. 4. 2008 09:41

    Tento recept také dělávám, naučila jsem se ho v jižním španělsku. Je vynikající a bohatě stačí bez masa.