Autor:

Čínské nudle s kuřecím masem II.

Střední
Ingredience
Čínské nudle 2 kostka
Ústřicová omáčka 2 dl
Kuřecí maso
prsa
2 ks
Čínské zelí
listy
5 ks
Karotka 1 ks
Paprika 1 ks
Žampiony 100 g
Pórek 1 ks
Sojová omáčka 3 lžíce
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Olej  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Nudle uvaříme podle návodu v mírně osolené vodě. Maso nakrájíme na tenké nudličky, pórek na kolečka. Dobře omyté čínské zelí nakrájíme na nudličky - použijeme pouze tvrdé řapíky, karotku na velmi tenké nudličky (nestrouhat), papriku též na nudličky.Uvařené a scezené nudle zprudka opečeme na oleji a dáme stranou. Potom opět zprudka opečeme maso, přidáme pórek, karotku, papriku, žampiony a řapíky z čínského zelí. Lehce orestujeme, přidáme opečené špagety a ústřicovou omáčku. Dochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou.

Čínské nudle s kuřecím masem můžeme ihned podávat jako hlavní chod.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1-
4.57 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 7x)
Parmazánový quiche s rajčaty Tip na víkend: Rajské potěšení Články z

Komentáře k receptu: Čínské nudle s kuřecím masem II.

Komentáře

  1. Michaela Linhartová   26.07.2009 | 9:32 | reagovat | závadný

    Já jsem nudle ještě posypala orientálním kořením a zakápla sojovkou (čínskou). Zeleninu jsem dala také čínskou (já si našla bez hub) a maso jsem naložila do ústřicové omáčky, ale nedala jsem tam 2 dl, ale jenom asi 2 - 3 lžíce.

  2. Tereza J.   28.01.2009 | 9:25 | reagovat | závadný

    Patriku, Michaela to napísala správne, podľa SI sa píše dl :))) nie dcl :)))

  3. Patrick Schmitt   27.01.2009 | 23:06 | reagovat | závadný

    Celkově doporučuji to opékat na 2x, ne vše najednou, příliš by klesla teplota woku, a zpomalilo by se opékání, suroviny by mohly pustit šťávu, a to nechceme.

  4. Patrick Schmitt   27.01.2009 | 23:06 | reagovat | závadný

    Myslím, Michaelo, že na to můžete vzít jed, že tam nepatří 2 dcl (jak se správně píše). Vidím to na maximálně 2 lžíce. A když nebudete šetřit sojovou omáčkou, tak nebudete muset ani solit a mletý pepř bych tam nedával vůbec. To jsou 2 věci které nejsou příliš čínské. ;-) Jinak to chutná určitě jakž takž dobře, podobná jídla dělávám, jen pestřeji ochucená. Autor možná neměl tak moc šetřit při popisu, takže to doblním já. Olej použíjte arašídový či kukuřičný, jelikož wok, ve kterém to budete připravovat musíte rozpálit na maximum a jiné oleje na to nejsou ideální (a také nedodají zajímavou příchuť). Maso se po krátkém opečení výjme, pak se přidají houby, krátce poté karotky, pak paprika a nakonec zbytek. Jsou to vše spíše minutové či půlminutové záležitosti (myslím odstupy mezi přidáváním surovin), po opečení přidáme maso, které jsme udržovali v teple, opečené nudle, střík vody a ochutíme, pár vteřin prohřejeme.

  5. Michaela Linhartová   27.01.2009 | 19:17 | reagovat | závadný

    Martine ráda bych se vás zeptala, jestli opravdu tam přijde 2 dl ústřicové omáčky? Zdá se mi to moc. Jinak recept vypadá dobře. Ráda bych ho vyskoušela.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web