Cikánský tokáň

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • cibule
    • česnek
    • slanina
    • olej
    • červené víno
    • paprika
    • rajče
    • červená cibule
    • vepřové maso kýta nebo plec
    • rajský protlak v krabičce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji osmahneme cibuli, česnek, přidáme slaninu, necháme zesklovatět, přidáme na nudličky nakrájené maso, rychle opečeme, stáhneme z plamene, okořeníme paprikou (pozor na spálení), osolíme, opepříme, mírně podlijeme vínem a vodou a pomalu dusíme, podléváme vždy jen málo, před koncem dušení přidíme rajský protlak - měla by vzniknout hustá šťáva, maso by nemělo plavat.
2
Na talíři ozdobíme každou porci nakrájenou paprikou, rajčetem, cibulí. Příloha: opečené brambory.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T |

    5. 5. 2011 16:48

    Recept je stejný jako ve staré verzi webu.

  • Eva1
    Eva1 |

    5. 5. 2011 14:32

    Prosím o doplnění množství ingr.

  • Petule B.
    Petule B. |

    19. 10. 2008 15:19

    Skvělé jídlo, má výbornou šťávičku! Jen ten paprikový lusk jsem šoupla už k masu a zdobila jen račetem a cibulí. 1.

  • Buchta z Tabora
    Buchta z Tabora |

    28. 6. 2005 04:20

    Mnam, mnam, dobrutka. Splhla jsem si s tim u sveho pritele :-)