Chlumecké angreštové řezy sladké i DIA

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 6
      lžíce horká voda
    • 8
      lžíce cukr krystal (Nebo 6 lžic fruktózy)
    • 16
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
    • cukr Do sněhu (fruktózy)
  • Angreštový krém:
    • 50
      ks angrešt Větších zralých bobulí (čím víc, tím líp)
    • 6
      lžíce moučkový cukr (4 lžíce fruktózy)
    • 1
      hrnek voda
    • vanilkový pudink

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
//**Krém:**// Do velkého hrnce dáme očištěné angreštové kuličky, fruktózu či cukr, vodu. Povaříme a rozmixujeme. Opět dáme na chvilku vařit a pak znovu rozmixujeme. Odebereme si kousek krému a nasypeme do něj pudingový prášek, dobře rozmícháme a vlijeme zpět do hrnce. Za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.
2
//**Těsto:**// Do mísy smícháme mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Oddělíme bílky od žloutků a žloutky důkladně ušleháme s vodou, přidáme fruktózu a šleháme doběla. Po lžících přidáváme směs mouky, práškem do pečiva a špetkou soli. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péci do středně vyhřáté trouby. Téměř dopečené těsto vyndáme. Na těsto nalijeme angreštový krém a povrch potřeme oslazeným sněhem z bílků. Dáme dopéct.
3
Dobrou chuť
Zařazení: Moučníky DIA Řezy

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    29. 7. 2010 11:34

    Z letošního angreštu je od včerejška marmeláda, mohla bych použít místo čerstvého ovoce kompot? To už bych ale nemusela tak vařit, že? Díky za odpověď. Ivana