Chlodnik - židovská kuchyně

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      kg nať mladá - z červené řepy
    • 400
      g okurka salátová
    • 200
      g ředkvička
    • 50
      g pažitka
    • 50
      g kopr
    • 1,5
      l kyselé mléko
    • 3
      dl zakysaná smetana
    • vejce na tvrdo
    • 50
      g hořčice
    • sůl
    • pepř mletý
    • cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nať z řepy nakrájíme a s trochou vody uvaříme. Necháme vychladnout a smícháme s rozmíchaným mlékem se smetanou. Omyté okurky a ředvičky nastrouháme na nudličky, pažitku a kopr nasekáme a vše přidáme do polévky. Zamícháme, ochutíme hořčicí, cukrem a pepřem. Vejce nakrájíme na kousky, dáme do talířů a zalejeme studenou polévkou.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny

Komentáře k receptu

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    25. 1. 2006 07:33

    O cukrovou řepu u nás na Vysočině nezakopnete, zato té červené mívám půl zahrádky a toto je perfektní a neotřelé využití. Díky:-))

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    24. 1. 2006 16:35

    Tohle miluji...my to delame akorat z listu cukrove repy. Je to strasne prijemny salat v letnim horku. Neco podobneho se dela i v Rusku. Nebojte se to vyzkouset.