Autor:

Chlodnik - židovská kuchyně

Střední
Ingredience
Nať
mladá - z červené řepy
5 kg
Okurka salátová 400 g
Ředkvička 200 g
Pažitka 50 g
Kopr 50 g
Kyselé mléko 1,5 l
Zakysaná smetana 3 dl
Vejce
na tvrdo
 
Hořčice 50 g
Sůl  
Pepř mletý  
Cukr  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Nať z řepy nakrájíme a s trochou vody uvaříme. Necháme vychladnout a smícháme s rozmíchaným mlékem se smetanou. Omyté okurky a ředvičky nastrouháme na nudličky, pažitku a kopr nasekáme a vše přidáme do polévky. Zamícháme, ochutíme hořčicí, cukrem a pepřem. Vejce nakrájíme na kousky, dáme do talířů a zalejeme studenou polévkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Carbonnade à la Flamande Belgické speciality Články z

Komentáře k receptu: Chlodnik - židovská kuchyně

Komentáře

  1. Jaroslava Oumarová   25.01.2006 | 7:33 | reagovat | závadný

    O cukrovou řepu u nás na Vysočině nezakopnete, zato té červené mívám půl zahrádky a toto je perfektní a neotřelé využití. Díky:-))

  2. Airan Novakova   24.01.2006 | 16:35 | reagovat | závadný

    Tohle miluji...my to delame akorat z listu cukrove repy. Je to strasne prijemny salat v letnim horku. Neco podobneho se dela i v Rusku. Nebojte se to vyzkouset.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web