Chlebové bochánky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Kokosinka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      hrnek hladká mouka
    • 2
      hrnek mléko vlažné
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžíce droždí
    • 1
      lžíce sůl
    • 150
      g máslo
    • 1
      hrst kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy nalijeme část mléka, ve kterém rozpustíme droždí. Přisypeme hladkou mouku, sůl, zbytek mléka a olej. Zpracujeme tužší těsto (pokud se nedaří, přidáme hrubou mouku nebo strouhanku) a necháme cca 1 hodinu kynout. Po vykynutí z těsta uválíme silnější váleček, který nakrájíme na menší kousky. Ty zpracujeme v ruce na větší "kuličky" a necháme na vále cca 15 min. kynout. Poté na každý bochánek nasypeme trošku kmínu.
2
Pečeme na pečící papíře v předem vyhřáté troubě na 150 °C. Bochánky jsou hotové, když mají zlatavou barvu a naskočí jim "puchýře". Nakonec rozehřejeme máslo a bochánky potřeme mašlovačkou.
3
Tip: do těsta také můžete přidat česnek nebo majoránku (případně obojí).

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.