Autor:

Chlebové bochánky

Střední
Ingredience
Hladká mouka 4 hrnek
Mléko
vlažné
2 hrnek
Rostlinný olej 4 lžíce
Droždí 2 lžíce
Sůl 1 lžíce
Máslo 150 g
Kmín 1 hrst

Postup přípravy:

Do mísy nalijeme část mléka, ve kterém rozpustíme droždí. Přisypeme hladkou mouku, sůl, zbytek mléka a olej. Zpracujeme tužší těsto (pokud se nedaří, přidáme hrubou mouku nebo strouhanku) a necháme cca 1 hodinu kynout. Po vykynutí z těsta uválíme silnější váleček, který nakrájíme na menší kousky. Ty zpracujeme v ruce na větší „kuličky“ a necháme na vále cca 15 min. kynout. Poté na každý bochánek nasypeme trošku kmínu.

Pečeme na pečící papíře v předem vyhřáté troubě na 150 °C. Bochánky jsou hotové, když mají zlatavou barvu a naskočí jim „puchýře“. Nakonec rozehřejeme máslo a bochánky potřeme mašlovačkou.

Tip: do těsta také můžete přidat česnek nebo majoránku (případně obojí).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Quiche s dýní a kuřecím masem Francouzské slané koláče krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Chlebové bochánky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web