Autor:

Čertovy brambory

Střední
Ingredience
Brambory 1 kg
Cibule 1 ks
Česnek
větší
5 stroužek
Mleté maso
vepřové nebo hovězí - dle chuti
1/2 kg
Rajčata
drcená nebo omáčka z drcených rajčat s bazalkou
1 plechovka
Bazalka 1 špetka
Kečup - jemný 1 sklenice
Eidam sýr 200 g
Chilli 1 špetka
Olej  
Sůl
Pepř mletý

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Rozehřejeme olej na pánvi, osmahneme maso, přidáme sůl, pepř. Přidáme drcená rajčata a 2 min. podusíme. Přidáme kečup, chilli a ještě 2 min. dusíme. Nakrájíme na kolečka brambory, cibuli a česnek. Do zapékací mísy naklademe vrstvu brambor, cibule a česneku a pokryjeme vrstvou masa. Pak to opakujeme, dokud nám nedojdou brambory. Rozehřejeme troubu na 230 °C a pečeme přikryté 45 minut. Pak mísu odkryjeme, posypeme strouhaným sýrem a ještě alespoň 15 min. pečeme na 210 °C.

Podáváme s čerstvou zeleninou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 4x)
Salát ze zelných listů s červenou čekankou, jablky a kuřetem Zázraky zářijové kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Čertovy brambory

Komentáře

  1. Lucie Blechová   17.08.2009 | 11:47 | reagovat | závadný

    Byla to dobrůtka, maličko jsem sice změnila připravu masa, nejprve jsem zpěnila tu cibuli s česnekem, co měla přijít do vrstev,na to dala mleté + sůl, pepř a chilli a nechala vydusit. Pak přihodila ta rajčata z plechu, bazalku, kečup a nechala podusit. Nakonec jsem přidala trochu maggi. Brambory jsem si uvařila a při vrstvení ještě prokládala strouhaným uzeným sýrem. MŇAMKA! Za 1.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web