Čertovy brambory

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brambory
    • 1
      ks cibule
    • 5
      stroužek česnek větší
    • 0,5
      kg mleté maso vepřové nebo hovězí - dle chuti
    • 1
      plechovka rajčata drcená nebo omáčka z drcených rajčat s bazalkou
    • 1
      špetka bazalka
    • 1
      sklenice kečup - jemný
    • 200
      g eidam sýr
    • 1
      špetka chilli
    • olej
    • 1
      sůl
    • 1
      pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozehřejeme olej na pánvi, osmahneme maso, přidáme sůl, pepř. Přidáme drcená rajčata a 2 min. podusíme. Přidáme kečup, chilli a ještě 2 min. dusíme. Nakrájíme na kolečka brambory, cibuli a česnek. Do zapékací mísy naklademe vrstvu brambor, cibule a česneku a pokryjeme vrstvou masa. Pak to opakujeme, dokud nám nedojdou brambory. Rozehřejeme troubu na 230 °C a pečeme přikryté 45 minut. Pak mísu odkryjeme, posypeme strouhaným sýrem a ještě alespoň 15 min. pečeme na 210 °C.
2
Podáváme s čerstvou zeleninou.
Zařazení: Pokrmy Z brambor
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • lucia
    lucia |

    29. 1. 2014 15:17

    pochúťka, a sem tam si spravím rýchlovku od mccain country potatoes s príchuťou chilli s nejakou paradajkovou salsou.

  • Lucie Blechová
    Lucie Blechová |

    17. 8. 2009 11:47

    Byla to dobrůtka, maličko jsem sice změnila připravu masa, nejprve jsem zpěnila tu cibuli s česnekem, co měla přijít do vrstev,na to dala mleté + sůl, pepř a chilli a nechala vydusit. Pak přihodila ta rajčata z plechu, bazalku, kečup a nechala podusit. Nakonec jsem přidala trochu maggi. Brambory jsem si uvařila a při vrstvení ještě prokládala strouhaným uzeným sýrem. MŇAMKA! Za 1.