Autor:

Brambory s karbanátky na smetaně - pečené

Snadné
Porce: 4
Karbanátky
Mleté maso
míchané
1/2 kg
Vejce 1 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Cibule
1 ks
Česnek
dle chuti 2 -
3 stroužek
Majoránka
dle chuti
 
Paprika - sladká
nebo pálivá, není nutná
 
Strouhanka
čerstvě mletá (nastrouhaná) ze dvou starších rohlíků
 
Voda
nebo mléko dle potřeby
 
Ingredience
Brambory
- oloupané, pokrájené (pro 4 osoby)
 
Smetana ke šlehání
250 ml
Mléko 100 ml
Sůl
 
Pepř mletý
česnek nebo jiné námi oblíbené koření
 
Brambory s karbanátky na smetaně - pečené

Postup přípravy:

Karbanátkovou směs umícháme klasickým způsobem z uvedených ingrediencí nebo si ji uděláme tak, jak ji máme rádi. Mokrou rukou z ní uděláme placičky, které poskládáme vedle sebe do pekáče naplněného pokrájenými syrovými bramborami, které jsme zalili mlékem a smetanou a dochutili dle své chuti solí, kořením nebo nasekaným česnekem či bylinkami. Vše zakryjeme, vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme cca 45-55 minut, pak odkryjeme a dopečeme doměkka a dozlatova.

Podáváme s okurkovým nebo jiným zeleninovým salátem či kompotem.

Mleté maso můžeme použít vepřové, hovězí, mix, drůbeží i králičí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 25 x
1
4.88 25 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 25x)
Bramborové knedlíky s jablky a skořicí Rychlé a chutné večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Brambory s karbanátky na smetaně - pečené

Komentáře

  1. bulik   26.09.2016 | 19:12 | reagovat | závadný

    skvělý a jednoduchý, super recept

  2. Tereza   17.06.2016 | 18:31 | reagovat | závadný

    Výborná večeře :-*

  3. pipča   01.04.2016 | 12:51 | reagovat | závadný

    děkuji za recept, bylo to moc dobré a karbanátky si mohl dát i přítel, který nesmí teď smažená jídla

  4. Anonymous   03.11.2015 | 11:07 | reagovat | závadný

    Monika děkuji za recept všem chutnalo a hlavne to bylo snadné vařeni , takže ráda doporučim přátelům

  5. Pavlina   28.10.2015 | 11:24 | reagovat | závadný

    Děkuji za skvělý recept, určitě nebyl naposled.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web