Autor:

Carne asada - maso na grilu i doma

Snadné
Ingredience
Hovězí kýta  
Sůl  
Citron  
Alobal  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Polozmraženou kýtu (proto, aby se nám dobře krájela) nakrájíme na asi 0,5 cm nebo méně široké plátky, po vlasu (omlouvám se za ten výraz, ale nejsem profi kuchař, takže nevím jak se tomu nadává, prostě tak, aby jste po odříznutí plátku viděli strukturu masa jako proužky).

Nenaklepávejte. Každý plátek posolte a vymačkejte na něj hodně citronové šťávy. Pokládejte jeden na druhý.

Přikryjte folií, alobalem či pokličkou a dejte do chladu tak na dvě hodinky, pokud vás honí čas nevadí, maso udělejte rovnou, i tak je to dobré.

Maso potom upečte na grilu, ale pokud nemáte gril, rozpalte pánev bez tuku. Položte na ní alobal a „grilujte“ na alobalu po obou stranách. Pokud je potřeba, alobal při „grilování“ několikrát vyměnte.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
4
2 1 5 1
Kaštanová krémová polévka Lednová hostina s rodinou Články z

Komentáře k receptu: Carne asada - maso na grilu i doma

Komentáře

  1. Jana V.   27.07.2007 | 3:25 | reagovat |

    Ludmilo,v Čechách se používá místo vlas vlákno.Masové vlákno.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web