Bylinkovo-houbové špecle

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
3
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g špecle nesušené
    • 250
      g čerstvé houby nebo mražené, cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks cibule velká
    • 3
      stroužek česnek dle chuti, cca
    • 2
      lžička tymián nebo majoránka, dle chuti, cca
    • 40
      g uzený špek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme cibuli dosklovata, pak přidáme houby (hlíva, žampiony, hřiby...), které jsme si předem pokrájeli na plátky a spařili v osolené vroucí vodě a nechali je okapat. Osolíme, opepříme, přidáme nastrouhaný česnek a bylinky dle chuti (tymián, majoránka, rozmarýn), vše promícháme a pod poklicí krátce podusíme.
2
Mezitím si uvaříme špecle v osolené vodě, které pak scedíme, promícháme s bylinkovo-houbovou směsí, dle chuti případně ještě osolíme či opepříme a ihned podáváme.
3
Podáváme s kysaným zelím, kyselou okurkou...
4
Místo špeku můžeme použít pouze olej a budeme mít pokrm bezmasý.

Komentáře k receptu

  • Jitka
    Jitka |

    20. 5. 2015 22:17

    Rychlá a výborná večeře, díky za ní.