Burčák ze starých zavařenin

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      sklenice zavařenina stará, která třeba rosolovatí nebo ztrácí barvu
    • 1
      kg cukr krystal necelý 1 kg
    • 1
      balíček sušené droždí nebo 2/3 kostky klasického droždí
    • 6
      l vlažná voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do demižonu nebo čistého kbelíku s víkem vysypeme obsah zavařenin, cukr, rozdrobené droždí a zalejeme vlažnou vodou. Necháme lehce přikryté s možností úniku vzduchu 3 až 4 dny v teple a potom zcedíme.
2
Vynikající je například z rebarbory, ale může být směs jakéhokoli různého ovoce.
3
Uchováváme v ledničce, aby se zastavil kvasící proces, a POZOR - nesmí se zašroubovat, jen přikrýt.
Zařazení: Nápoje Alkoholické
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Karar
    Karar |

    3. 8. 2011 22:42

    Tak to je supr!!!! Na chatě jsme naložili v pátek, protože jsme si chtěli zajistit, že na konci víkendu nezůstaneme na suchu a byla to fakt bomba! Dali jsme v pátek do hrnce 3 sklenice třešňového kompotu a meruňkovou marmeládu a v neděli to už bylo báječný pití!!! Osvěžující a skvělý!!!

  • Zumbistka
    Zumbistka |

    10. 4. 2011 20:03

    zkoušel někdo? marmelád mám spoustu, ale nerada bych to pak vyhodila!díky