Autor:

Bublanina s jablky

20 minut PT0H20M
Střední
Ingredience
Jablka
větší
3 ks
Máslo 200 g
Cukr krupice
(1/4 l)
1 šálek
Vejce 3 ks
Vanilka 1 lžička
Hladká mouka 1 šálek
Skořice 1 lžička
Prášek do pečiva 1 lžička
Rozinky 1/2 hrnek

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Jablka oloupeme, nakrájíme každé na 4 díly a dáme do okyselené vody, aby nezhnědly. Utřeme máslo s cukrem, přidáme vejce a vanilku a utřeme do pěny. Do mouky vmícháme skořici a prášek do pečiva a pak vmícháme do utřené hmoty. Nakonec opatrně vmícháme rozinky. Těsto dáme do dortové, vymazané a vysypané formy (asi 23 cm v průměru). 10 čtvrtek jablek mírně vtlačíme (aby byly zároveň s těstem) do těsta kolem dokola a 2 čtvrtky dáme doprostřed. Pečeme v troubě na 175 °C přibližně 40 minut. Zkoušíme špejlí. Musí mít zlatavou barvu a okraje se musí oddělovat od formy. Vychladlé pocukrovat.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Kuřecí cassoulet s fazolemi a klobásou Menu pro přátele Články z

Komentáře k receptu: Bublanina s jablky

Komentáře

  1. marie Novakova   08.11.2007 | 2:12 | reagovat | závadný

    Vyborne

  2. Tamarka   04.07.2007 | 10:45 | reagovat | závadný

    tak tuhle bublaninu sem dělala naposled ne že by se mně nepovedla vypadala nádherně ale chuťově samí máslo i po tom upečení to tam bylo cítit! Děti s manželem to sice snědli ale moc se neoblizovali.

  3. Hedvika   15.02.2007 | 22:54 | reagovat | závadný

    Zajímalo by mě,co z toho vznikne.Moc másla na malinko mouky,ani sníh se nedělá a 1 lžička prášku nevím,jestli takhle tučné těsto nakypří.A hodně cukru,možná s tím máslem nějak zkaramelizuje.Ale jistě je to vyzkoušené.A pěkná kalorická bomba..:-)))To tedy ano.

  4. Hana Rožníčková   15.02.2007 | 13:54 | reagovat | závadný

    A v čem ta tučnost spočívá??? To by mě zajímalo...

  5. Petra   15.02.2007 | 13:26 | reagovat | závadný

    Nevím, proč nezveřejnit, že je moučník velmi tučnný!

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká plný týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká plný týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web