Brynzové knedlíčky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g bryndza
    • 200
      g hrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce mléko
    • 150
      g slanina
    • 1
      balíček kysané zelí

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na vál vysypeme mouku, přimícháme brynzu, vejce, sůl, mléko a vypracujeme středně tuhé, nelepivé těsto. Z těsta utvoříme malé kulaté knedlíčky. Vložíme je do vroucí vody a vaříme doměkka asi 5 minut. Mezitím dáme vařit zelí - uvaříme klasickým způsobem jako např. do halušek. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a rozškvaříme ji. Knedlíčky vyndáme z vody, rozdělíme je na talíře, přidáme zelí a posypeme slaninou.
Zařazení: Přílohy Knedlíky

Komentáře k receptu

  • Lenka D.
    Lenka D. |

    15. 2. 2008 12:27

    Zelí vařím klasickým způsobem, ale je u tohohle receptu je to jedno - může být určitě i dušené.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    14. 2. 2008 13:37

    Recept vyzerá veľmi dobre, ukladám a určite vyskúšam :))) Len by som sa chcela opýtať na tú kapustu - uvariť či podusiť, pretože do halušiek sa kapusta dusí, nie varí. Ďakujem.