Autor:

Zapečené brynzové halušky

Střední
Ingredience
Brambory 1 kg
Bryndza 300 g
Zakysaná smetana 1 kelímek
Kopr  
Sůl  
Uzená slanina  
Polohrubá mouka
podle potřeby
4 lžíce
Hladká mouka
podle potřeby
4 lžíce
Zapečené brynzové halušky

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Brambory najemno nastrouháme (já je rozmixuji v mixéru), přidáme sůl a mouku podle potřeby, aby vzniklo přiměřeně husté těsto.
Do osolené vroucí vody hážeme halušky. Krátce povaříme a scezené smícháme s brynzou a kysanou smetanou.
Polejeme rozškvařenou slaninou, přidáme nasekaný kopr a zamícháme.
Vše vložíme do pekáčku a zapečeme při teplotě 200 °C 20-30 min., dokud povrch není zlatavý a křupavý.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Tartaletky s houbovým salátem a hovězí tatarák na briošce Silvestr ve velkém stylu. Připravte výtečné a originální lahůdky Články z

Komentáře k receptu: Zapečené brynzové halušky

Komentáře

  1. šamanka   31.08.2006 | 10:16 | reagovat | závadný

    vzhledem k tomu že jsem sehnala pravou brynzu v pražské tržnici Pankrác, tak jdu na to... už se těším na mňamku.

  2. Jiřina   16.07.2006 | 9:29 | reagovat | závadný

    Brynza i v Hradci Králové v Tescu

  3. Mirka G.   11.07.2006 | 22:34 | reagovat | závadný

    To mixovanie je veľmi rýchle, robievam to vždy takto, aj na zemiakové placky. A zemiaky ostávajú biele, nestihnú očernieť.

  4. Maruš   11.07.2006 | 13:16 | reagovat | závadný

    My máme halušky taky moc rádi,nezapekám v troubě,ale opékám na teflon.pánvi.Když nemám brynzu ,tak použiju tavený sýr+trochu smetany,nebo Nivu.Mám recept na těsto s vejci.Ale hlavně mě zaujalo,že se dají brambory i mixovat,to jsem ještě nezkoušela,vždy najemno strouhám.

  5. Yveta   11.07.2006 | 4:49 | reagovat | závadný

    Dekuji moc za novy receptik na halusky s bryndzou. Bohuzel ja v miste, kde ziji bryndzu nesezenu, ale rozdrobeny feta syr se syrem typu Lucina trosku nahradi. Tento pokrm velice rada vyzkousim Dekuji moooooc.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web