Brokolicové placičky

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 13
50 minut
4
porce
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g brokolice
    • 1
      ks cibule střední
    • 2
      lžíce máslo
    • 4
      ks vejce
    • 60
      g sýr
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • sůl
    • tuk na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brokolici uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Nasekáme ji najemno, včetně košťálů, které nejdříve oloupáme. Zpěníme cibuli na másle, přidáme brokolici, rozšlehané žloutky, strouhaný sýr, mouku sůl a rozmícháme. Nakonec vmícháme sníh. Lžící klademe kopečky do rozpáleného tuku a tvarujeme malé placičky. Osmažíme po obou stranách. Podáváme s brambory.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ladia -
    Ladia - |

    31. 5. 2010 10:09

    Ferda Šiška si musí mnout ruce, když tu jeho úchvatné komentáře vydrží tak dlouho... Ale když máme tu svobodu slova...

  • ladka stafl
    ladka stafl |

    30. 5. 2010 18:33

    a jej inteligent z Horní Dolní se probudil... no nazdar :-((( hurááá no ....

  • Pája S
    Pája S |

    29. 5. 2010 23:07

    Šiško,nech se vyšetřit!!!

  • Ferda Šiška
    Ferda Šiška |

    29. 5. 2010 20:26

    tuhle jsem chytl bažanta v lese vymrdal mu výtrusník a pak ho sežral zaživa ! To vám je lahůdka kam se sere koroptev zesraná jelenem

  • Anonym
    Anonym |

    29. 5. 2010 16:37

    Ferda Šiška nejsi, Ferda Šiška by takový blijanec nevyblil.

  • Ferda Šiška
    Ferda Šiška |

    29. 5. 2010 14:34

    No chybí tam chcanky z koroptve a mrdka z krtka. pak to má lepší chut

  • Ivana Šlapáková
    Ivana Šlapáková |

    29. 5. 2010 14:06

    Dobré, kdo nemusí moc maso a není zrovna chuť na sladké, tak si pošušňá. JJ, jde to dělat i z kapusty. Za l.

  • marie nezlakova
    marie nezlakova |

    15. 5. 2009 07:43

    Moc dobré s česnekem i bez něj.Každý si přišel na své.Dávám 1.

  • ŠÁRKA STUDNAŘOVÁ
    ŠÁRKA STUDNAŘOVÁ |

    25. 2. 2009 14:55

    Přidala jsem česnek, a místo soli trochu vegety. Naprostá bomba, všem moc chutnalo. Mohu jen doporučit.

  • maru hlinková
    maru hlinková |

    3. 2. 2009 19:44

    Moc dobré, přidala jsem tu strouhanku i česnek, vynikající.

  • Irena
    Irena |

    31. 1. 2008 12:31

    Celé rodince to moc chutnalo. Nemá to chybu. Dávaám za 1.

  • Markéta Hrdinová
    Markéta Hrdinová |

    18. 9. 2007 14:45

    Opravdu móóóc dobré.

  • Renáta
    Renáta |

    31. 3. 2007 22:40

    Je to fakt mňamka!!!!Přidala jsem tam trošku česneku, je to fakt výborné. Jsou křehoučké a nadýchané. Vřele doporučuji :)

  • Markéta von Stangels
    Markéta von Stangels |

    2. 3. 2007 14:15

    Musím říct, že opravdu dobré, ale neumím si to představit bez česneku....pozor i synátorovi to chutnalo a to je co říct!!!

  • Romana Niklová
    Romana Niklová |

    25. 1. 2007 08:48

    Jsou výborné za tepla i za studena na svačinku, přidávám do těsta i česnek a trochu více strouhanky, jsou lepší, tuhší.Tvaruji malé placičky. Je to velice zdravý recept, dělávám ho často, chutná nám i s bramborovou kaší.Ale nevíce chutná za studena do ruky našemu 2,5 letému synovi. Smažím na titanové pánvi skoro bez tuku.

  • Hermína Korousová
    Hermína Korousová |

    19. 12. 2006 15:16

    Bylo to moc dobré, i manžel si pochutnal. Jsou výborné i studené. Přidala jsem do nich bazalku, česnek, strouhanku a s cibulí jsem orestovala nastrouhanou mrkev. Mňamka!!!

  • Anonym
    Anonym |

    30. 10. 2006 02:30

    Dělám něco podobného z kapusty, jen místo sýra lžíci krupice. Díky za tip, zkusím.

  • Karolína
    Karolína |

    10. 6. 2006 13:35

    S česnekem výborný, doporučuju přidat bazalku a taky hrst strouhanky - je to křupavější. A zbytečný je dělat ten sníh. Normálně to smíchejte s "rozkvedlaným" vejcem. Je to úplně stejný. A každopádně je to fakt výborný! Pokud se to při smažení trhá, obalte to (jen tak trochu) v mouce. Placky doporučuju dělat opravdu tenké (jinak hrozí, že budou uvnitř syrové). Ale zdravý to každopádně není, Jolano.

  • Zuzana Mašová
    Zuzana Mašová |

    24. 4. 2006 13:27

    Naprosto výborné, připomínalo mi to mé oblíbené bramboráky a to tam ani nebyl česnek, příště vyzkouším s ním...

  • OLCA
    OLCA |

    1. 4. 2006 17:37

    Tak musim ohodnotit za 1* ,bylo to opravdu vyborne a hlavne pekne nadychane a krupave.jen jsem pridala kvetak a 3strouzky cesneku a byla to basta.Jsem zavisla na receptech z internetu ,ziju v mexicu a tady to jidlo -zadna slava!!!Mymu pritelovi taky chutnalo. diky

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    2. 2. 2006 12:39

    Lucie, přesně tak. Tu osmaženou cibulku přidáte k ostatním surovinám v míse.

  • Lucie Krásová
    Lucie Krásová |

    1. 2. 2006 22:02

    Paní Tichá, jen jsem si chtěla upřesnit. Po zpěnění cibulky na másle vmícháváme suroviny již NE za tepla (na plynu)? Jinak jsem placičky dnes zkoušela, přidala jsem trošku květáku a jeden stroužek česneku a byly výborné, chutnaly i našemu 18 měs.Filípkovi. Děkuji za inspiraci.

  • gabcun
    gabcun |

    3. 12. 2005 16:08

    Prave jsem je dodelala,jsou vyborne,zusim k tomu udelat rybu-lososa,jak bude manzelovi chutnat?

  • Jolana
    Jolana |

    14. 11. 2005 17:52

    Tento recept děláme často-je velmi zdravý. Občas přidám ještě nasekaná sušená rajčata, která tomu dodají zvláštní barvu i chuť a talíř doplním dressingem připraveným z jogurtu, jablečného octa a bazalky. Dobrou chuť :)

  • Anonym
    Anonym |

    12. 11. 2005 21:41

    Tento recept je vynikající, moc děkuji autorce.Dávám za 1. Do těstíčka ještě přidávám trochu koření Gyros (výborně se hodí do všech zeleninových jídel).Mirka

  • Veronika H.
    Veronika H. |

    19. 9. 2005 13:28

    Chutove moc dobre.Jen testo se mi pri smazeni trochu trhalo ale to bude spise nezkusenosti kuchare:O).Budu urcite delat znovu a lepe!Uz vim jak na to:o))...V.

  • marcela slamdeckova
    marcela slamdeckova |

    18. 7. 2005 20:49

    Placicky jsem dnes vyzkousela a i kdyz mam brokolici rada,tak to mi to moc nejelo.Kvetakove pl.mame doma radsi..

  • Dahiba
    Dahiba |

    18. 5. 2005 09:16

    Smícháš všechny suroviny dle popisu, máš z nich těstíčko a z něj smažíš placičky :o)

  • Roman
    Roman |

    18. 5. 2005 06:41

    Podle popisu se udělá nejdříve omeleta a pak se z ní dělají placičky?

  • Dahiba
    Dahiba |

    17. 5. 2005 08:03

    Včera jsem placičky udělala, jsou výborné, já přidala ještě 3 stroužky česneku, takových repceptů víc a dávám za 1.

  • Jana
    Jana |

    16. 5. 2005 16:16

    Já takové placičky dělám z květáku a jsou dobré. Ale určitě udělám i brokolicové.

  • Alena
    Alena |

    16. 5. 2005 14:50

    Možná by šla stejná úprava s květákem a nebo půl na půl ? nemusí to být špatné...

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    16. 5. 2005 13:44

    Dají se jíst klidně i za studena - ale spíš nezbydou:-) Já jich dělám víc a děti je jedí tak samotné, bez brambor.

  • Dahiba
    Dahiba |

    16. 5. 2005 13:40

    Vypadá to dobře, jestli i stejně chutná :o))) Jsou placičky jedlé i za studena?????