Autor:

Brambory dušené po cikánsku

Snadné
Ingredience
Brambory 1 kg
Sůl  
Pepř mletý  
Olej  
Cibule 2 ks
Paprika - sladká  
Zakysaná smetana  šálek

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Oškrábané brambory nakrájíme na kostky, podlijeme vodou, osolíme, přidáme olej a dusíme doměkka. Na oleji osmažíme kostičky cibule, přidáme špetku papriky, brambory a nakonec vše zalijeme smetanou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Losos na čočkovém salátu Luštěniny na tři způsoby Články z

Komentáře k receptu: Brambory dušené po cikánsku

Komentáře

  1. spike_six   08.01.2011 | 12:11 | reagovat |

    Podle momentální chuti dělám buď přímo tuhle verzi anebo pikantnější, kde místo papriky použiju kari + česnek nakrájený na plátky. V obou případech dávám na závěr místo kysanky jogurt.

  2. Jozef   28.01.2006 | 23:52 | reagovat |

    Pre p. Tomina:V Spanielsku sa dá kyslá smotana kúpit len v Corte Inglés. Pred niekolkými rokmi sa dala kúpit v Lidli (Crem fraiche), lenze nikto ju nekupoval (tu je to neznámy produkt) a tak ju prestali dovázat. My ju nahradzujeme (napríklad do borscu) Yogur griego natural od Danone. Je to pravdepodobne to najblizsie. Aj v bryndzových haluskás nahradzujeme bryndzu tým istým jogurtom zmiesaným s Philadelphiou (natierací krém).

  3. Tomino   25.10.2005 | 17:24 | reagovat |

    2 Pilence: tvuj postup se paradne osvedcil :) navic jsem do panve prihodil jednu konzervu tunaka v oleji(delal jsem vsak jen jednu porci) a misto tvrdeho syra pridal taveny platkovy syr (ve Spanelsku mi pri nakupech do oka jeste nepadla kysana smetana tak spis proto syr misto kys.smetany)Fajn sajtny, zdravim vsechny kuchtiky :))

  4. Pilence   06.01.2005 | 16:47 | reagovat |

    Rychla a levna mnamka. Brambory klidne varim, zcedim a pak prihodim na panev, kde jsem osmazila cibuli, pridala pepr a papriku (doporucuji cerstve mlety pepr a pokud mozno pravou madarskou papriku - je opravdu chutove i barevne nejlepsi, s paprikou nesetrim). Kdyz mam zbytek tvrdeho syru, ktery potrebuji spotrebovat, tak ho postrouham k tomu. Pile

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web